Cinayet uzmanı KARAR'a yorumladı: Çuvalda bulunacak en kritik delil DNA izi

Cinayet uzmanı KARAR'a yorumladı: Çuvalda bulunacak en kritik delil DNA izi

Emekli komiser Savaş Kurtbaba “Narin’in içinde bulunduğu çuval yeni bir delil. Buradaki inceleme kritik önemde” dedi. Kurtbaba “Arama çalışmaları sırasında şüpheli amcaya ait aracın erken teslim edilmesi, ekiplerin işlerini zorlaştıracak” ifadesini kullandı.

MERVE ŞİŞMAN

Emniyette yıllarca cinayet masasında görev yapan, emekli komiser Savaş Kurtbaba, 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölü bulunmasıyla ilgili dikkat çeken detayları ve bundan sonraki süreci KARAR’a değerlendirdi.

“Narin’in içinde bulunduğu çuval yeni bir delil. Buradaki inceleme kritik önemde” diyen Kurtbaba “Bu saatten sonra köyden yapılan çıkışlar ve HTS kayıtları (SMS, WhatsApp gibi uygulamalar üzerinden yapılan yazışmalar) şüpheli sayısını azaltacak. Söz konusu görüşmelerin hangi baz istasyonu üzerinden yapıldığı, uzaklık ve yakınlık açısından da önemli bir delil oluşturuyor. Narin’in cansız bedeni her ne kadar uzun süre çuval içinde derede bulunsa bile tırnakların içi, diş izleri içinde yanında DNA aranacak. Çuval ayrıca incelenir” ifadelerini kullandı.

Amca Güran’ın aracında Narin’den izler bulunmuştu.

640xauto-1-1725776974-876-x750.jpeg

Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapora göre talihsiz kızın ölüm saatinin belirlenebileceğini anlatan Kurtbaba, şöyle devam etti:

“Muhtemelen Narin’in ağabeyinin kolunda bulunan diş izleri tekrar incelenecek. 28 Ağustos’ta diş izinin Narin’e ait olup olmadığı anlaşılamamıştı. Narin’in DNA izi de Enes’te yapılan tetkiklerde bulunamadı. Herhangi bir tespitin elde edilememesinde, Enes’in üç defa duş almasının da etkisinin olabileceği öne çıkmıştı. Enes, ısırık izlerinin kendisinin yaptığını açıklamıştı. Arama çalışmaları sırasındaki hatalardan biri, şüpheli amcaya ait aracın inceleme süresi.

İlk araştırmalarda, araçta şüpheli bir delil bulunmamıştı. Ancak ilk arama sırasında, şimdi deliller arasında yer alan Narin’in cansız bedeninin bulunduğu çuval yoktu. Otomobilin cesede ulaşılana kadar mümkün olduğu kadar geç süreçte şüpheliye teslim edilmesi bekleniyordu. Ancak aracın erken teslim edilmesi yeniden yapılacak incelemede ekiplerin işlerini zorlaştıracak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN