İnternetten ehliyet randevusu alırken bunu isterlerse derhal o sayfayı kapatın! Bir anlık dalgınlığı pahalıya mâl oldu

İnternetten ehliyet randevusu alırken bunu isterlerse derhal o sayfayı kapatın! Bir anlık dalgınlığı pahalıya mâl oldu

26 yaşındaki kadın, internetten ehliyet randevusu almak isterken banka hesabından 58 bin TL çekilmesiyle hayatının şokunu yaşadı. Olaya ilişkin soruşturma açıldı. İşte detaylar...

Ankara'nın Sincan ilçesinde bir firmada sekreter olarak çalışan Betül Z. (26), internet aracılığıyla ehliyet randevusu almak istedi. Nüfus Müdürlüğü’nün internet sayfasına giriş yapan Betül Z., işlemi tamamlamak için kart bilgilerini vermesi gerektiğini belirten sahte bir uyarı aldı.

SAHTE LİNKE TIKLADI

Sahte uyarıyı dikkate alarak ödeme yapmak amacıyla kart bilgilerini ilgili alana girdikten kısa bir süre sonra telefonuna bir mesaj geldi. Bankadan gelen mesajda, hesabından bir teknoloji mağazasından 58 bin TL harcama yapıldığı yazıyordu. Şoke olan Betül Z., mobil bankacılık uygulamasını açarak kartından izinsiz harcama yapıldığını gördü.

POLİSE BAŞVURDU

Tvnota'da yer alan habere göre, Betül Z., hemen bankayı arayarak hemen kartını kullanıma kapattı. Olayın ardından polis merkezine başvuran talihsiz kız, durumu yetkililere bildirerek kendisini dolandıran kişi veya kişilerden şikayetçi oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN