Bardak bardak içmeden önce bir kez daha düşünün! Yemekten sonra yapılan bu hata mideyi deliyor

Bardak bardak içmeden önce bir kez daha düşünün! Yemekten sonra yapılan bu hata mideyi deliyor

Herkes bardak bardak içiyor ancak bu zararını kimse fark edemiyor. Vitamin ve mineral deposu olarak görülen o içeceği sakın yemekten sonra tüketmeyin. Yanlış zamanda tüketilen bu ürün faydadan çok zarar sağlıyor. İşte tüm detaylar…

Magnezyum ve mineral içeriği ile sık sık tüketilen maden suyu özellikle mide asidinin dengelenmesi için tercih ediliyor. Fakat içtiğiniz maden suları zaman zaman faydadan daha çok zarara neden olabiliyor. Sindirim sisteminize yardımcı olması amacıyla Yemekten sonra içilen maden suları beklediğiniz kadar yararlı olmayabilir. Bu zararını duyan kimse yemek üzerine maden suyu tüketmek istemeyecek. İşte tüm detaylar…

MADEN SUYU SUYUNUN DOĞRU KULLANIMI

Maden suyunu şişedeki gibi içtiğinizde herhangi bir kabarcık oluşmadığını göreceksiniz. Ancak bardağı koyduğunuzda zararlı gazların köpürme ile birlikte yok olduğunu bilmenizde fayda var. Uzmanlar maden suyunun hijyenik cam şişelerde tüketilmesini tavsiye ederken aksi takdirde minerallerin yok olduğunu belirtiyor.

Maden suyu içmek için 5 önemli sebep ve bilinmesi gerekenler - Sağlıklı Beslenme

Yüksek oranda magnezyum içeriği ile birlikte kas ve sinirlerdeki elektrik sinyallerini ileten maden suyu kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlamaktadır. Magnezyum eksikliği bulunan kişiler ile birlikte damar sertliği gibi problemlerin de önüne geçen maden suyu vücuttaki sıvı dengesini düzenleyen en önemli ürünlerin başında geliyor.

Sodyumun bir diğer önemli görevi ise asit baz dengesini sağlamaktır. Sinir uyarılarını taşıyan sodyum bir karbonat mide hastalıklarına iyi gelirken böbrek taşı oluşumunun da önüne geçmektedir.

Maden Suyu Hakkında Bilmeniz Gerekenler | HORECA TREND

EN AZ 1 SAAT SONRA TÜKETİN

Maden suyunun en doğru tüketim şekli konusunda yapılan uyarılar doğrultusunda yemek üzerine içilen Maden suyunun faydalı olmadığı belirtiliyor. Maden suyu tüketmek isteyen kişilerin yemekten en az 1 saat sonra içtiğinde tam faydasını alacağını belirten uzmanlar yemek üzerine içilen maden suyunun mide asit dengesini bozabileceğini belirtiyor. Bunun yanı sıra günde bir en fazla iki şişe tüketilmesi önerilirken aşırı tüketim konusunda da uyarılar yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN