Otobüse binerken kart basmayın! İBB binlerce kişiye ücretsiz ulaşım tanımladı: Telefonlara mesajla gönderiliyor

Otobüse binerken kart basmayın! İBB binlerce kişiye ücretsiz ulaşım tanımladı: Telefonlara mesajla gönderiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi herkesi sevindiren bir uygulama gerçekleştirdi. İBB binlerce kişiye ücretsiz ulaşım hakkı tanımladı herkes detayları araştırmaya başladı. Önce telefonlara mesaj gönderiliyor sonra ücretsiz geçiş hakkı sağlanıyor. İşte tüm detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş arayanlar için ‘Ulaşım Desteği Projesi’ni duyurdu. 96 ücretsiz geçiş hakkı tanımlayan uygulama ile birlikte 15 gün içerisinde 2704 İstanbullu vatandaşın başvuruda bulunduğu görüldü. Proje ile birlikte iş arama sürecindeki vatandaşların maddi sıkıntılarının hafifletilmesi amaçlanırken İstanbullu vatandaşların toplu ulaşım ücretlerinin bir kısmının karşılanması amaçlanıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

İş arayan vatandaşların ulaşım masraflarını hafifletmek amacıyla hayata geçirilen proje için 15 günde 2.704 başvuru gerçekleşti. İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri ile web portalı üzerinden yapılan başvurular doğrultusunda koşulları yerine getiren kişilerin yıl içerisinde 3 defa olmak üzere ayda 32 geçiş toplamda 96 ücretsiz geçiş hakkı bulunduğu belirtildi.

İBB'nin Bölgesel İstihdam Ofisleri 20 bin kişiyi iş sahibi yaptı: En çok gençler istihdam edildi - Medyascope

QR kod ile birlikte ücretsiz geçiş kontörleri kayıtlı cep telefonuna SMS olarak gönderilmektedir. 15 günde Bölgesel İstihdam Ofisi’nde iş görüşmesine katılan 2704 kişi ulaşım desteğine başvuruda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak ulaşım desteği için belirlenen şartlar şu şekildedir:

  • Ulaşım desteğinden yararlanmak isteyen kişiler İBB Bölgesel İstihdam Ofisi’nde iş görüşmesine katılmalıdır.
  • Görüşmenin yapıldığı gün içerisinde e-devlet üzerinden alınan barkodlu ‘Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi’nin bulunması gerekmektedir.
  • Gerçekleştirilen projeye 16-65 yaş aralığındaki vatandaşların katılım hakkı bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN