Soykırımın birinci yılı için düzenlenen eyleme engel ‘Gençleri Değil Ticareti Engelle’

Soykırımın birinci yılı için düzenlenen eyleme engel ‘Gençleri Değil Ticareti Engelle’

7 Ekim Aksa Tufanı’nın yıldönümünde ‘Filistin için 1000 Genç’ grubu Şişhane Tünel meydanı’ndan İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü’ne ‘Gemiler Gazze’ye Hayfa’ya Değil’ sloganıyla eylem düzenledi. Grup üyeleri iktidarın ticareti kesmesini talep ederek Tünel Meydanı’ndan Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek isteyince polis eylemin önüne barikat kurdu. ‘Yaptığınız eylem yasal değil’ diyerek protestoya engel olmaya çalıştı. ‘Gençleri Değil Ticareti Engelle’ eylemciler sloganı atarak alanı terk etmedi.

FEYZA NUR ÇALIKOĞLU

İsrail’in katliamları bir yıldır sürerken dünyanın bir çok bölgesinde katliam bir yıldır devam ettiği için protestolar düzenlendi. ‘Filistin için 1000 Genç’ grubu Şişhane Tünel Meydanı’nda Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümünde ‘ticaret bitmedi gemiler gidiyor’ diyerek İstanbul Ticaret Müdürlüğü’ne yürümek için eylem yapıldı. Polis eylem alanına kurduğu barikatla protestocuların yürümesini engelledi. Tünel Meydanı’nda toplanan grup üyelerinden Ünsal Uslu grup adına ilk açıklamayı yaparak ‘Biz bu engellemeleri kabul etmiyoruz, İl Ticaret Müdürlüğü önüne gidip sözümüzü söyleyeceğiz’ dedi.

yeni-proje-7-kopyasi-14.jpg

SİZ FİLİSTİN TARAFINDA DEĞİL İSRAİL TARAFINDASINIZ

“Bugün burada İl Ticaret Müdürlüğü önüne gidip israille ticaret kesilsin demek için toplandık. Biz artık sözde Filistinle dayanışmak için yapılan sessiz yürüyüşlerden bıktık. Cumhurbaşkanının, bakanalrın ekranlar karşısında, meydanlarda İsraile lanet okuyup işbirliği yapmaya devam etmesinden bıktık. Sizden kuru laf değil, israil'e yaptırım istiyoruz. Ticareti kesin, işbirlikçi olmayın, iki yüzlü politikaları bırakın. Ama siz Filistinden taraf olmayı değil işbirlikçi olmayı seçiyorsunuz. İsrail'den, soykırımdan taraf olmayı seçiyorsunuz.İsrail bu soykırımı sizin gibi işbirlikçiler sayesinde yapabiliyor.”

yeni-proje-7-kopyasi-15.jpg

‘ÇIKIN AÇIK AÇIK İSRAİL’E PETROL TAŞIYORUZ DEYİN’

İktidara seslenerek Azerbeycan’dan Ceyhan Limanı’na gelen petrolün gemilerle İsrail’e taşındığını belirten Uslu, bu petrolün yalnızca varil başına 80 sente petrolü İsrail’e taşıdığını vurguladı. Uslu, ‘Üç kuruş için Filistin davasını satıp da meydanlarda çıkıp konuşmaya utanmıyor musunuz? Ticaret kesildi diye halka yalan söylemeyin. Çıkın açık açık İsraile petrol taşıyoruz deyin’ dedi.

yeni-proje-7-kopyasi-11.jpg

ANKARADA FİLİSTİN EYLEMİNDE 20 GÖZALTI

‘Filistin için 1000 Genç’ grubu ankara olgunlar caddesinde de ticaretin kesilmesiyle düzenledikleri protestoda eylemin yapılmasına izin verilmeyen polisler 20 kişiyi gözaltına aldılar. Sosyal medya hesaplarından ‘Ankara'da işkenceyle gözaltına alınan arkadaşlarımızdan selam var! Ters kelepçeyle, taciz edilerek gözaltına alınan arkadaşlarımız, Taksim ablukasında direnenlere ve Boğaziçi Üniversitesinde yürüyüşü engellenen kadınlara selam yolluyor!’ diyerek arkadaşlarının aynı anda Ankara’da gözaltına alındığını duyurdu.

yeni-proje-7-kopyasi-12.jpg

POLİS BARİKAT KURDU FİLİSTİN YÜRÜYÜŞÜ DURDURULDU

Eylemcilerin tüm ısrarlarına rağmen yürüyüşe izin vermeyen Emniyet Güçleriyle yaşanan arbedede bir kişiyi gözaltına aldılar. Eylemin ikinci saatinde arkadaşları alınan grup üyeleri arkadaşları geri verilmeden alanı terk etmeyeceklerini söylediler. Israrlar sonucunda gözaltına alınan protestocu serbest bırakılınca grup, eylemi bitireceğini açıkladı.

img-4265.jpg

Grup üyeleri adına konuşan Zeynep Uçar, eylemlerini burada bitireceklerini duyururken İsrail’e lanet okuyan, ticaret bitti derken gemilerle petrol ve ticari malları limanlardan taşıyan iktidarın karşısına her fırsatta çıkacaklarını ve vazgeçmeyeceklerini söyledi:

“İki buçuk saattir Filistin'in yanında, Siyonizmin karşısında, Aksa Tufanı'nın birinci yıl dönümü nedeniyle buradayız. İktidarın İsrail'le işbirliğinin merkezi olan İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü önüne yürümek istedik. Emniyet güçleri, bize biber gazı, yumruk ve tekmelerle şiddet uygulayarak İstiklal Caddesi'nden yürümemize engel oldular. Ankara'da gözaltına alınan 20 arkadaşımızı bırakmayacağımızı buradan da vurguluyoruz. Filistin halkı burada, biz buradayız. İşgalciler orada, AKP hükümeti İsrail’in yanında. Biz burada olmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi soykırıma ortak edenlerin karşısına, Filistin direnişini örnek alarak her fırsatta çıkmaya devam edeceğiz. Taksim de Gazze de bizim diyoruz. Bu alanları bırakmayacağımızı, işbirlikçilerin karşısına çıkacağımızı beyan ediyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN