BİM banka oluyor! KAP'a resmen bildirdi: Sonunda bunu da yaptı

BİM banka oluyor! KAP'a resmen bildirdi: Sonunda bunu da yaptı

Türkiye'de bulunan en büyük market zincirlerinden BİM banka olma yolunda ilerliyor. KAP'a bildirmesiyle ülke gündeminde yerini aldı. 10 binden fazla mağazası bulunan BİM bunu da yaptı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'de 10 binden fazla mağazasıyla bilinen BİM, banka oluyor. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) resmen bildirildi. Kararı daha öncesinde alan BİM, ülke gündeminde yerini aldı. İşte tüm detaylar...

ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden BİM, dijital katılım bankacılığı alanına adım atıyor. Şirket, kurulması planlanan bir dijital katılım bankasına ortak olmak için araştırma çalışmalarına başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden resmen duyurdu.

eaf5b37a-15f7-4f20-9e07-76c221348579.jpg

ÖNEMLİ NİTELİKTE İŞLEM

BİM’in Yönetim Kurulu, 22 Temmuz’da aldığı kararla dijital katılım bankasına iştirak etme kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda yapılacak işlemle ilgili detaylı incelemeler ve araştırmalar sürüyor. Şirketin açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olup olmadığına dair görüş talep edildiği belirtildi.

SPK’dan alınan geri bildirim sonucunda, işlem "Önemli Nitelikte İşlem" olarak değerlendirilmedi. Bu geri bildirimin ardından BİM, dijital bankacılık alanındaki araştırma çalışmalarına hız verdi. Şirket, bu süreçte yatırımcıları yanıltmamak ve işlem sürecini doğru bir şekilde yürütmek adına, özel durum açıklamasının ertelenmesine karar verdiklerini belirtti.

BİM’in bu adımı, perakende sektöründen dijital bankacılık alanına yapılan önemli bir geçiş olarak dikkat çekiyor. Gelişmelerin yakından takip edilmesi, BİM’in yeni yatırım planları hakkında ipuçları verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN