Özgür Erdursun 'EYT staj mağdurları' için formülü paylaştı: Bu yöntemle EYT kapsamına girebilirsiniz

Özgür Erdursun 'EYT staj mağdurları' için formülü paylaştı: Bu yöntemle EYT kapsamına girebilirsiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde staj mağdurları için yeni formül paylaşıldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun müjdeli haberi paylaştı. Bu yöntem sayesinde EYT kapsamına girilebileceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Staj mağdurlarının gündeminde yer alan EYT hakkına beklenen açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yeni formülü paylaştı. Bu formül sayesinde EYT'den yaralanabileceğini açıkladı. İşte o formül...

STAJ MAĞDURLARINA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonrası gündeme gelen staj mağduriyeti konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Staj sigortası olanlar, sigorta başlangıçlarının emeklilik için geçerli sayılmaması nedeniyle EYT kapsamına alınamamıştı. Erdursun, bu konuda sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir çözüm önerisi sundu:

"Staj sonrası doğum borçlanması ile EYT’li olabilirsiniz."

eyt-yi-kaciran-staj-magdurlarinin-durumu-ne-olacak-iste-staj-magdurlari-icin-yeni-gelisme-8684.jpg

STAJ MAĞDURLARINA EYT UMUDU: DOĞUM BORÇLANMASI

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar, EYT düzenlemesiyle prim gün ve hizmet yılını tamamlayarak yaş beklemeden emekli olma hakkına sahip olmuştu. Ancak staj ve çıraklık sigortasıyla işe başlamış olanların sigorta girişleri emeklilik başlangıcı olarak kabul edilmediği için EYT'den yararlanamamıştı. Özgür Erdursun, bu duruma dikkat çekerek doğum borçlanmasının staj mağdurları için bir fırsat olabileceğini belirtti.

Erdursun, "Staj başlangıcı sonrası doğum yapan kadınlar, doğum borçlanması ile işe başlama tarihlerini geriye çekebilirler" diyerek, bu formülün belirli şartlara uygun olanlar için EYT yolunu açabileceğini vurguladı.

fc9914b7-ddc6-ee11-b163-a0369f7d1d8e.jpg

ÖRNEKLERLE DOĞUM BORÇLANMASI FORMÜLÜ

Erdursun, staj mağdurlarının bu haktan nasıl yararlanabileceğini örneklerle açıkladı. Örneğin, 8 Eylül 1999 öncesinde staj başlangıcı olan bir kadın, staj sonrası doğum yapmışsa ve bu dönemi doğum borçlanması ile geriye çekebiliyorsa, EYT kapsamına alınabilir. Ancak her durumda bu mümkün değil; kişinin staj, sigorta başlangıç ve doğum tarihleri bu noktada belirleyici oluyor.

Bir başka örnekle konuyu daha netleştiren Erdursun, 1 Ağustos 1994’te staj yapan ve 1 Eylül 1999’da çocuk dünyaya getiren bir kadının, bu dönemi borçlanarak işe başlama tarihini geriye çekebileceğini ve EYT’li olabileceğini belirtti. Ancak, 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanların bu yolla EYT kapsamına alınamayacağına da dikkat çekti.

16891.jpg

STAJ MAĞDURLARININ DİKKATİNE: KENDİ DURUMUNUZU DEĞERLENDİRİN

Erdursun, staj mağdurlarının, staj başlangıç tarihlerini, sigorta girişlerini ve doğum tarihlerini göz önünde bulundurarak doğum borçlanması ile EYT kapsamına girip giremeyeceklerini öğrenmeleri gerektiğini ifade etti. Bu yöntem, yalnızca belirli şartları karşılayan kadınlar için geçerli olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN