İngiltere’den uzmanlar, "Baby Boomers" olarak adlandırılan 1946-1964 kuşağı ve sonrasında doğanların,, önceki kuşaklara göre daha fazla sağlık problemiyle karşılaştığını belirtti. University College London’ın araştırması, kanser, diyabet, kalp hastalıkları gibi kronik hastalıkların nesiller boyunca arttığını ortaya koydu.
İngiltere’den uzmanlar, "Baby Boomers" olarak bilinen 1946-1964 yılları arasında doğan kuşağın, kendisinden önceki nesillere kıyasla daha fazla sağlık problemiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
İngiliz The Guardian gazetesinin aktardığına göre, University College London (UCL) araştırmacıları, 2004-2018 yılları arasında İngiltere, ABD ve Avrupa’da 50 yaş ve üzerindeki 100 binden fazla bireyin sağlık verilerini inceledi. İncelemeler sonucunda, kronik hastalıkların görülme oranlarında nesiller arasında belirgin bir artış olduğu ortaya kondu.
Uzmanlar, tıptaki ilerlemelere ve toplumun sağlıklı yaşam konusunda artan bilinç düzeyine rağmen, 1945 sonrası doğan bireylerin önceki kuşaklardan daha fazla kronik hastalık riski taşıdığını vurguladı. Bu bağlamda, Baby Boomers kuşağının aynı yaştaki öncekilerle kıyaslandığında daha fazla kanser, diyabet, yüksek kolesterol, obezite, akciğer ve kalp hastalıkları yaşadığı aktarıldı.
Özellikle İngiltere ve Avrupa’da kanser, kalp hastalıkları ve yüksek kolesterol tanılarında kaydedilen artış, endişe verici bir trend olarak değerlendiriliyor.
'1945'TEN SONRA DOĞANLAR DAHA FAZLA KRONİK HASTALIK RİSKİ TAŞIYOR'
UCL uzmanlarından Laura Gimeno, "Tıptaki ilerlemelere ve halkın sağlıklı yaşam konusunda daha fazla bilinçlenmesine rağmen, 1945'ten sonra doğanlar kendilerinden önceki kuşaklara göre daha fazla kronik hastalığa yakalanma riski taşıyor." ifadesini kullandı.
Yüksek gelirli Batı ülkelerinde, nüfusun yaklaşık beşte birinin 65 yaş ve üzerinde olduğunu belirten Gimeno, bu oranın önümüzdeki yıllarda daha da artabileceğini vurguladı. Uzmanlar, toplum sağlığındaki bu olumsuz gidişatı önlemek adına önlemlerin alınması gerektiğinin altını çiziyor.