Asgari ücrete yüksek zam beklemeyin: Bu oranı geçmeyecek! Uzman isim rakam verdi

Asgari ücrete yüksek zam beklemeyin: Bu oranı geçmeyecek! Uzman isim rakam verdi

Asgari ücret için yeni tahminler gelmeye devam ediyor. Konuşulan oran ve rakamlar, 2025 asgari ücretinin çok artmayacağına işaret ediyor. İşte, 2025 asgari ücret zam tahmini...

Sadece asgari ücretlilerin değil özel sektör çalışanlarının da yakından ilgilendiren 2025 Ocak asgari ücret zammıyla ilgili değerlendirmede bulunan ekonomist Prof. Dr. Evren Bolgün, asgari ücret artışının çok yüksek beklemediğini söyledi.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK 2025?

Ekoltv'de yer alan habere göre, konuyla ilgili Prof. Dr. Evren Bolgün şunları söyledi:

"Asgari ücret için beklenen enflasyon yüzde 20. Diyelim ki 20 yaptılar, o zaman ne olacak? Zaten çok ezilmiş durumdalar. Artı faiz indirimine başladıklarında kredi kartı kullanımı zaten artmış durumda bu konut, otomotiv gibi sektörlerin fiyat artırımına gitmesine neden olmaz mı?

Çok mu erken davranıyorlar siz ne düşünüyorsunuz? Onun üzerine muhtemelen yüzde 2,5 koyabilirler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her sene yaptığı gibi. O yüzden ben yeni asgari ücreti yüzde 20'den fazla beklemiyorum açıkçası. Ve bu durum ciddi sıkıntı yaratacak çalışan ve dar gelirli kesim açısından."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN