Yemeklerin en güzel eşlikçisi! Sadece tadıyla değil faydalarıyla da popüler: Herkesin yılda en az bir kere içmesi lazım

Yemeklerin en güzel eşlikçisi! Sadece tadıyla değil faydalarıyla da popüler: Herkesin yılda en az bir kere içmesi lazım

Tükettiğimiz bazı besinler sağlığımız için oldukça önemlidir. Bu kapsamda bu besin de sağlığımıza olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Öyle ki uzmanlar herkesin senede en az bir defa içmesi gerektiğini söylüyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye’nin güney illerinde sıklıkla tüketilen şalgam, zengin besin değerleri ve sağlık yararları ile dikkat çekiyor. İşte şalgamın sağlığa faydaları ve neden sofralarımızdan eksik etmememiz gerektiği!

ŞALGAMIN ZENGİNLİĞİ

Adana, Tarsus, Mersin ve Osmaniye gibi illerde yaygın olarak üretilen şalgam, A ve K vitaminleri ile dolu bir antioksidan kaynağı. Lokman Hekim’in yılda bir kez tüketilmesini önerdiği bu kök sebze, iki bin yıllık bir geçmişe sahip. Düşük kalorisi sayesinde uzun süre tok tutan şalgam, aynı zamanda sindirim sistemine de katkı sağlıyor.

yeni-proje-1-006.jpg

KAN ŞEKERİNİ DENGELEYEN DOĞAL ÇÖZÜM

Şalgam, güçlü bir potasyum kaynağı olarak kan şekerini dengelemeye yardımcı olurken, kan basıncını normal seviyelere getirebilir. İçeriğindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.

KALBİ KORUYAN GIDA

Antioksidan yapısı sayesinde şalgam, serbest radikallerle mücadele ederek kalp hastalıkları riskini azaltır. Kalp sağlığını korumak için düzenli olarak tüketilmesi önerilen şalgam, ayrıca kolesterolü düşürmeye de yardımcı olur.

yeni-proje-2-004.jpg

KİLO VERMEYİ DESTEKLEYEN BESİN

Düşük kalori içeriğiyle şalgam, kilo vermeye destek olur. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini rahatlatırken, uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Böylece yeme isteğini kontrol altında tutar.

yeni-proje-006.jpg

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

İçerdiği kalsiyum ile kemikleri ve dişleri güçlendiren şalgam, yaşlanma sürecinde kemik erimesine karşı mücadele eder. C vitamini de öksürük, astım ve bronşit gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlar.

Unutmayın! Herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya gebelik durumunuz söz konusuysa, şalgamı diyetinize eklemeden önce bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN