Kasırga 30 yıl sonra geri döndü

Kasırga 30 yıl sonra geri döndü

Salonlarda üçü yerli sekiz yapım izleyiciyle buluşuyor. 1996’da gişe rekorları kıran ‘Kasırga’nın 30 yıl sonra gelen devam filmi, aksiyon tutkunlarına cazip bir alternatif sunuyor. Lee Isaac Chung’un yönettiği yapımda, iki araştırmacı Oklahoma’daki Amerikan kasabalarını yerle bir eden kasırgaların gizemini araştırıyor.

SALİHA SULTAN

Sinemalarda üçü yerli 8 film vizyonda. Filmlerde, 1996’da gişe rekorları kıran ‘Kasırga’nın 30 yıl aradan sonra gelen devam filmi ‘Kasırgalar’ öne çıkıyor. Lee Isaac Chung’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrol oyuncuları Daisy Edgar-Jones ve Glen Powell, Oklahoma’daki pitoresk Amerikan kasabalarını yerle bir eden kasırgaların gizeminin peşine düşüyor. İlki sinemanın kültlerinden olan filmin yeni yapımının uzun süredir can çekişen beyazperdede koparacağı fırtına merak konusu.

Türkiye’de sinema salonlarında bugün üçü yerli sekiz yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, 1996 yılında gişe rekorları kıran kült yapım ‘Kasırga’nın, 30 yıl aradan sonra gelen devam filmi ‘Kasırgalar’ öne çıkıyor. Orijinal adı ‘Twisters’ olan filmin ilki gösterime girdiği dönemde gişede 495,7 milyon dolar hasılat elde ederek o yılın en yüksek hasılat yapan filmlerinden biri olmuştu. Film, 1990’ların dijital efekt teknolojisinin hızla ilerleyişinin bir sembolü olarak görsel ve ses efektleri ile hafızalara kazınmıştı. Yeni filmin yönetmen koltuğunda 2021’de Oscar adayı ‘Minari’nin yönetmeni Lee Isaac Chung oturuyor. Başrollerini ise Altın Küre adayı Daisy Edgar-Jones ve ‘Top Gun: Maverick’teki rolü ile bilinen Glen Powell paylaşıyor.

Hortumların muazzam gücünü tahmin etmeye ve muhtemelen ehlileştirmeye çalışmak için bir araya gelen karşıt güçleri canlandıran ikiliye Anthony Ramos, David Corenswet, Brandon Perea, Sasha Lane, Daryl McCormack, Kiernan Shipka, Nik Dodani ve Maura Tierney eşlik ediyor. 1996 yapımı filmde olduğu gibi, devam filminde de iki rakip meteorolog ekibi yer alıyor, her iki ekip de Oklahoma’daki pitoresk Amerikan kasabalarını yerle bir eden kasırgaların gizeminin peşine düşüyor. Filmi izleyen sinema eleştirmenleri ilk filmden hala övgüyle bahsederken, yeni yapımın eğlenceli kısımlarına rağmen, beyazperdede büyük fırtınaya neden olmayacağı görüşünde birleşiyor.

ieie.jpg

KARANLIK SALONLARDA KORKUYU SEVENLERE 6 YAPIM:

Beyazperdede korku hikayelerini sevenleri bu hafta biri yabancı beş yapım bekliyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini Ti West’in üstlendiği ‘MaXXXine’ filmi, en büyük hayali bir film yıldızı olmak olan genç bir kadının hikayesini konu ediniyor. Mia Goth, Elizabeth Debicki, Moses Sumney gibi oyuncuların rol aldığı filmde 1980’lerin Hollywood’unda yetişkin film oyuncusu olan Maxine Minx sonunda büyük çıkışını yaşıyor, bir korku filminde başrolü üstleniyor. Ancak bir dedektifin izini sürdüğü geçmişi hayallerinin önüne geçiyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini Andy Fickman’ın üstlendiği yabancı korku ‘Işıkları Söndürme’ (Don’t Turn Out the Light) filmi ise, yol boyunca kendilerini bekleyen doğaüstü olaylardan habersiz bir müzik festivaline doğru yola çıkan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediniyor.

Cemal Fidan’ın yönettiği, Gözde Duru, Güvenç Selekman ve Ahmet Şekeroğlu’nun oynadığı ‘Vekf-i Cin Sekar’ aynı kabusları gören Murat ve Pelin’in gizemli hikayesine odaklanıyor. Annesinin ölümünün ardından korkunç kabuslar görmeye başlayan bir kadının hikayesini konu edinen ‘Cin Köyü’ filminin yönetmen koltuğunda Anastasiya Budakva oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Edanur Sertdemir, Bahar Tutkum Ertok, Mehmet Kancar yer alıyor. Yönetmen koltuğunda Atakan Şatıroğlu’nun oturduğu korku türündeki ‘Lumme’ farkında olmadan kendisine genç bedenler arayan bir ruhun radarına giren bir ailenin hikayesini konu ediyor.

screenshot-9.jpg

SOĞUK SAVAŞIN GÖLGESİNDE ROMANTİZM

Scarlett Johansson, Channing Tatum ve Jim Rash’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı romantik komedi ‘Beni Ay’a Uçur’ (Fly Me to the Moon) haftanın ilgi çeken yapımlarından. ‘The Flash’ serisi ile tanınan Greg Berlanti’nin yönettiği film, Soğuk Savaş Amerika’sında, Apollo 1 yangınının trajedisinden sonra uzay yarışında çekimser kalan bir dönemde geçiyor. 100 milyon dolar bütçeyle çekilen film, Nasa’nın tehlikeli bir Ay’a iniş görevinde yaşanabilecek terslik ihtimali üzerine sahte bir Ay’a iniş videosu hazırlanması sırasında yaşanan olayları konu ediniyor.

ieaieg.jpg

ÖDÜLLÜ BİR KOPMUŞ AİLE HİKAYESİ

Haftanın dikkat çeken bir yapımı da eleştirmenlerden övgüleri toplayan ‘Anne, Kalk!’ (Mother Couch). Ewan McGregor, Ellen Burstyn, Rhys Ifans ve Taylor Russell’ın başrollerini paylaştığı, İsveçli yönetmen Niclas Larsson’un filmi, Jerker Virdborg’un ‘Mamma | Soffa’ adlı kitabından beyazperdeye uyarlandı. Dünya prömiyerini 2023 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan, ardından San Sebastian’ın 2023 Yeni Yönetmenleri’nde gösterilen,Goteborg Film Festivali’nde En İyi İskandinav Filmi ödülünü kazanan film Başka Sinema kapsamında vizyonda. Yaşlı Matriarch’ın (Burstyn) bir mobilya mağazasında teşhir koltuğundan kalkmayı reddetmesiyle başlayan film, birbirine yabancılaşmış David (McGregor), Gruffudd (Ifans) ve Linda (Boyle) adlı üç çocuğunun bunun nedenini çözmeye çalışması etrafında aile bağlarına odaklanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN