Çocuk edebiyatının 70 yıllık klasiği beyazperdede: Herold’ın sihirli tebeşiri canlandı

Çocuk edebiyatının 70 yıllık klasiği beyazperdede: Herold’ın sihirli tebeşiri canlandı

Sinemalarda ikisi yerli 8 film vizyonda. Filmlerde Crockett Johnson’ın 1955 tarihli klasik çocuk kitabından beyazperdeye uyarlanan ‘Harold ve Mor Tebeşir’ öne çıkıyor. ‘Shazam’ karakteriyle ünlenen Zacary Levi’nin sihirli boya kalemi ile hayal gücünün sınırlarını zorlayan yetişkin bir çocuk-adam versiyonunu canlandırdığı film, görsel efektlerle dolu bir komedi. Hintli yönetmen Nikhil Nagesh Bhat ise aksiyon ve romantizmi harmanladığı ‘Geber’ filmi ile Bollywood sinemasına seviye atlatıyor.

SALİHA SULTAN

Vizyonda bu hafta sinemaseverleri ikisi yerli 8 film bekliyor. Yabancı yapımlar arasında Crockett Johnson’ın 1955 tarihli klasik çocuk kitabından beyazperdeye uyarlanan ‘Harold ve Mor Tebeşir’ öne çıkıyor. ‘Shazam’ karakteriyle ünlenen Zacary Levi’nin sihirli boya kalemi ile hayal gücünün sınırlarını zorlayan yetişkin bir çocuk-adam versiyonunu canlandırdığı film görsel efektlerle dolu bir komedi. Enes Hakan Tokyay’ın devam filmi ‘Enasar: Sirayet-i Cin’ ise korku türünün meraklılarına hitap ediyor.

Filmlerde, karikatürist Crockett Johnson’ın 1955’ten bu yana çocuk edebiyatının en sevilen kitaplarından biri olan ‘Harold ve Mor Tebeşir’ eserinin aynı adla beyazperdeye uyarlanan yapım öne çıkıyor. Süper kahraman ‘Shazam’ karakteriyle ünlenen Amerikalı oyuncu Zachary Levi, Zooey Deschanel ve Jemaine Clement’in başrollerini paylaştığı filmi, ‘Buz Devri’ animasyon serisi ile tanınan Carlos Saldanha yönetiyor. Animasyonla harmanlanan film, mor tebeşiriyle çizdiği her şeyi hayata geçirebilen Harold’ın, büyüyüp kendini kitap sayfalarından fiziksel dünyaya taşımasıyla yaşadıklarına odaklanıyor. Levi’nin Johnson’ın meşhur meraklı karakterinin sihirli boya kalemi ile hayal gücünün sınırlarını zorlayan yetişkin bir çocuk-adam versiyonunu canlandırdığı film, görsel efektlerle dolu bir komedi.

mortebesir.jpg

TUZAK: Josh Hartnett, Ariel Donoghue ve Saleka Shyamalan’ın başrollerinde olduğu, M. Night Shyamalan’ın yönettiği ‘Tuzak’, bir baba ve genç kızının gittikleri bir pop konserinde karanlık ve uğursuz bir olaya karışmalarını konu alıyor.

K-POP GRUBU BLACKPINK’IN DÜNYA TURU: Yoondong Oh ve Geun Min’in yönetmenliğini üstlendiği, müzikal film “Blackpink World Tour Born Pink in Cinemas” filmi tamamı kadınlardan oluşan K-Pop müzik grubu Blackpink’in Born Pink konser turunu hayranlarına aktarıyor.

birazyagmur.jpg

BİRAZ YAĞMUR YAĞMALI: Cannes ödüllü Qiu Yang yönetmenliğinde çekilen ABD, Çin, Fransa ve Singapur ortak yapımı ‘Biraz Yağmur Yağmalı’ filmi kızının basket maçında yaşlı bir kadını yaralayan 40 yaşlarında bir kadının dağılan hayatını anlatıyor. Filmde, Yu Aier başrolde.

KORKU SEVENLERE İKİ YAPIM: Anastasiya Budakva’nın filmi ‘Velhan’, birlikte eve çıkan üç genç kız arkadaşın kendilerine Velhan cinlerinin musallat olmasıyla yaşadıklarını anlatıyor. Enes Hakan Tokyay’ın devam filmi ‘Enasar: Sirayet-i Cin’, bir grup arkadaşın eğlenceli başlayan partilerinin içinden çıkılmaz korkunç bir hal almasını işliyor.

benimucan.jpg

ÇOCUKLARA ANİMASYON: Peru yapımı animasyon ‘Benim Uçan Dev Maceram’, bir grup arkadaşın Nazca kültüründen efsanevi devlerin yardımıyla ailelerini bulmak için çıktığı macera dolu yolculuğu çocuklarla buluşturuyor.

geber.jpg

BOLLYWOOD'UN YENİ BAŞYAPITI

Nikhil Nagesh Bhat’ın yönettiği ABD ve Hindistan ortak yapımı, Lakshya, Raghav Juyal ve Tanya Maniktala’nın oynadığı film, aksiyon ve gerilim sevenler için beyazperdede. Film, orduda komando olarak görev yapan bir adamın, sevdiği kızın aile zoru ile başka bir adamla evlendirileceğini öğrenmesi sonrasında verdiği amansız mücadeleyi işliyor. Yönetmen Bhat’ın Bollywood yapımlarında şiddeti ve etkisini artırdığı filminde şiddet ve romantizmi birleştirerek, durmak bilmeyen aksiyona imza atıyor. Filmi izleyen eleştirmenler Bollywood sinemasının başyapıtlarından olduğu görüşünde birleşiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN