İstanbul’a ressamların gözünden bir seyir

İstanbul’a ressamların gözünden bir seyir

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin ilk süreli sergisi ‘İstanbul’un Resmi’, İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndaki 300’e yakın İstanbul peyzajını içeren resmi sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SALİHA SULTAN

Çoğunlukla 20. yüzyıl ortaları İstanbul’unun birer görsel belgesi de olan bu eserler ziyaretçileri İstanbul’un semtlerinde adım adım gezdirirken, İstanbul’un çiçekleri, tekneleri, mevsimleri gibi özgün katmanlarıyla da buluşturuyor.

5 Eylül tarihine kadar Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilecek sergi daha sonra Ulus, Ankara’da bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3. katındaki Ankara Sanat Galerisi’ne taşınacak.

Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında açılışı planlanan sergi, 21 Eylül’den itibaren Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN