Jahrein’in avukatından tutuklamaya tepki: Suçlama dahi aşağılayıcı

Jahrein’in avukatından tutuklamaya tepki: Suçlama dahi aşağılayıcı

Ahmet Sonuç'un, sosyal medya fenomeni olarak tanınan "Jahrein" isimli yayıncının avukatı Burhanettin Mumcuoğlu, müvekkilinin tutuklanmasının hukuki bir temele dayanmadığını ve suçlamaların haksız olduğunu vurguladı. Mumcuoğlu, tutuklama kararının adaletsiz olduğunu ve belirli güç sahiplerinin, medya üzerindeki etkisini artırma çabası olarak değerlendirildiğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde tutuklanan sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç'un (Jahrein) avukatı Burhanettin Mumcuoğlu, müvekkilinin tutuklanmasına ilişkin sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Mumcuoğlu, tutuklamanın hukuki bir temele dayanmadığını belirterek, suçlamaların dahi aşağılayıcı olduğunu ifade etti. "Jahrein" olarak bilinen Sonuç'un "kaçacağı" iddialarının gerçek dışı olduğunu ve müvekkilinin güçlü bir duruş sergilediğini vurgulayan Mumcuoğlu, tutuklamanın ardında medyada oluşturulan olumsuz imajın yattığını savundu.

"TUTUKLAMA KARARININ HUKUKİ DAYANAĞI YOK"

Mumcuoğlu, müvekkilinin tutuklanmasının hukuki bir izahatı bulunmadığını ve tutukluluğunu gerektiren hiçbir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Ayrıca, Aile Bakanlığı’nın devreye girmesiyle ilgili yapılan incelemelerin olumsuz sonuçlandığını ve bu sürecin gereksiz yere uzatıldığını ifade etti.

"KAÇMA İDDİALARI ASILSIZ"

Avukat Mumcuoğlu, müvekkilinin tutuklanmadan önce emniyet davetine derhal icabet ettiğini ve kaçma iddialarının tamamen asılsız olduğunu vurguladı. Sonuç’un, ülkesine kesin dönüş yaparak işini ve yuvasını kurduğu bilgisini paylaşan Mumcuoğlu, kaçma ihtimali olmadığını belirtti.

"ADİL YARGILAMA TALEBİ VE MEDYA MANİPÜLASYONU"

Mumcuoğlu, tutuklamanın arkasında adil bir yargılama yapılmadan alınmış bir karar olduğunu, bunun da internet içerik üreticilerine ve yayıncılara gözdağı vermek amacıyla yapıldığını ifade etti. Ayrıca, medyaya servis edilen ters kelepçe ve enseye bastırma fotoğraflarının haksız gözaltı ve tutuklamaları sindirme amacı taşıdığını söyledi.

"AŞAĞILAYICI SUÇLAMALAR VE İTİBAR SUİKASTİ"

Avukat, müvekkilinin suçlamalarının kendisinin dahi aşağılayıcı olduğunu belirterek, tutuklama kararının, belirli güç sahiplerinin hoşuna gitmeyecek konuşmalar yapan kişilere yönelik bir uyarı niteliğinde olduğunu vurguladı. Ayrıca, bazı haber organlarının müvekkilinin fotoğraflarını yanlışlıkla başka şüphelilerle ilişkilendirdiğini ve bu durumun da bir itibar suikasti oluşturduğunu ekledi.

Burhanettin Mumcuoğlu'nun Açıklamaları:

“Müvekkilim çocukların korunmasına ilişkin gösterdiği hassasiyet ve bu hassasiyeti nedeniyle getirilen bazı kısıtlamaları haklı bulmasından ötürü gördüğü tepki bilinmektedir. Bütün bunların üzerine bir de evladı üzerinden inceleme yapılması onurlu her insanın zoruna gidecek kötülüktedir. Bu kirli itibarsızlaştırma çalışmalarına karşı duracak en büyük güç, sosyal medyada göstereceğiniz tepkidir.

Cezaevinde ziyaret ettiğim müvekkilim güçlü durmaktadır. Kendisine destek gösterip uğradığı haksızlığa tepki gösterenleri gücüm yettiğince tek tek ilettim, teker teker teşekkür etti. Özellikle geçmişte husumet yaşamasına rağmen sessiz kalmayanlara ayrıca teşekkürlerini iletti. Sevenleri müsterih olsun. Serbest kalacağı ve ailesine kavuşacağı günü beklemektedir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN