'Bu soykırımda hepimiz suçluyuz' deyip kendini yaktı

'Bu soykırımda hepimiz suçluyuz' deyip kendini yaktı

Savaş karşıtı aktivist Matt Nelson, Boston'daki İsrail Konsolosluğunun dışında kendini yaktı. Bu, bir Amerikalının, İsrail'in kuşatma altındaki Filistinlilere uyguladığı soykırımı ve ABD'nin suç ortaklığını protesto etmek amacıyla kendini ateşe verdiği üçüncü eylem.

Middle East Eye haber sitesinde yer alan habere göre Massachusetts'te bir adam 11 Eylül'de Boston'daki İsrail Konsolosluğunun dışında kendini ateşe verdi. Ciddi yanıklarla hastaneye kaldırılan eylemcinin durumuyla ilgili başka bir ayrıntı bilinmiyor.

Eylemcinin kimliğini ortaya koyan video Cuma günü YouTube üzerinden yayımlandı ancak polis onun kim olduğunu henüz doğrulamadı.

ABD HÜKÜMETİNİN İSRAİL'E BASKI YAPMASI İÇİN KENDİNİ YAKTI

Kendini yakan kişinin Matt Nelson olduğunu gösteren videoda Nelson şu ifadeleri kullandı:

"Aşırı bir protesto eylemine girişmek üzereyim. Gazze'de devam eden soykırımda hepimiz suçluyuz. Kendimizi tarihteki en büyük ulus olarak adlandırıyoruz ancak savaş silahlarına harcadığımız para; çocuklarımızın eğitimine, evsizlere yardım etmeye, tüm Amerikalıların eşit haklara sahip olmasını sağlamaya ve çevreyi korumaya harcadığımızın toplamından daha fazla. Kapitalizmi ve askeri sanayi kompleksini destekliyoruz. Çoğumuz umursamayacak kadar ilgisiziz.

Yapmak üzere olduğum protesto; masum Filistinlileri hapsetmek ve öldürmek için kullandığı para ve silahları sağlamayı durdurması, Gazze'deki soykırımı durdurması için İsrail'e baskı yapması, Benjamin Netanyahu ve İsrail hükümetinin diğer üyelerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından suçlanmasını desteklemesi hükümetimize için bir çağrıdır.

Aynı fikirde olan herkesi, bu hedeflere ulaşmak için gelişmiş yasalar çıkarmaları için senatörlere çağrı yapmaya davet ediyorum. Eğer görevdeki milletvekilleri oy vermeyecekse, verecek olanlara oy verin. Demokrasinin, zenginlerin çıkarlarına değil halkın iradesine hizmet etmesi gerekir."

DAHA ÖNCE İKİ ABD'Lİ KENDİNİ YAKARAK İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

Aralık 2023'te Georgia eyaletinin Atlanta kentinde ismi açıklanmayan bir kadın, elinde Filistin bayrağıyla İsrail Konsolosluğunun dışında kendini yaktı. Bu yılın Şubat ayında, 25 yaşındaki ABD Hava Kuvvetleri üyesi Aaron Bushnell, Washington DC'deki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN