Davutoğlu'ndan Ayşenur Eygi paylaşımı: İmtihanını en iyi şekilde verdi

Davutoğlu'ndan Ayşenur Eygi paylaşımı: İmtihanını en iyi şekilde verdi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için mesaj yayımladı. Davutoğlu, paylaşımında Eygi'nin uluslararası bir kahraman olduğunu vurgulayarak, "Bazı insanlar, kısa ömürlerinde yaptıklarıyla bir ailenin, bir ülkenin sınırlarını aşar ve insanlığa mâl olur. Ayşenur Ezgi Eygi'nin hayatı da bu tür bir örnektir. Onun, insani değerler uğruna gösterdiği fedakarlık, sadece Filistin değil, Myanmar, Meksika, Avustralya ve daha pek çok ülkede yankı buldu" dedi.

İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da hayatını kaybeden Türk-Amerikan aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya üzerinden bir taziye mesajı yayımladı.

Davutoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bazı insanlar, kısa ömürlerinde yaptıklarıyla bir ailenin, bir ülkenin sınırlarını aşar ve insanlığa mâl olur. Ayşenur Ezgi Eygi'nin hayatı da bu tür bir örnektir. Onun, insani değerler uğruna gösterdiği fedakarlık, sadece Filistin değil, Myanmar, Meksika, Avustralya ve daha pek çok ülkede yankı buldu."

Davutoğlu, Eygi'nin cenaze törenindeki atmosferi ve ailesinin yaşadığı duyguları da dile getirdi. Eygi'nin 94 yaşındaki dedeleri Şerif ve Şahin beyler, anneannesi Devran hanım ve ailesinin diğer üyeleri, Eygi'nin yalnızca bir aile ferdi değil, uluslararası bir kahraman olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Ailesi, Ayşenur kızlarının sadece Filistin için değil, tüm insanlık için verdiği mücadeleyi gurur ve hüzünle yaşadı. Allah onlara sabır versin" dedi.

Resim

'İMTİHANINI EN İYİ ŞEKİLDE VERDİ'

Davutoğlu, Eygi’nin Gazze soykırımını engellemek için yaptığı fedakarlığı takdir ederken, kendisinin ve diğerlerinin bu mücadelede yetersiz kaldığını belirtti. "Ayşenur kızımız, imtihanını en iyi şekilde verdi. Bizler ise bu ağır imtihanı omuzlarımızda ve yüreklerimizde taşımaya devam ediyoruz. Allah, hepimize Ayşenur ve tüm Filistinli şehitlerin emanetine sahip çıkma gücü versin" ifadeleriyle mesajını paylaştı.

Resim

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN