Türkiye'nin Oscar adayı seçilmişti: Zeki Demirkubuz 'Hayat' ile gişede rekor kırdı

Türkiye'nin Oscar adayı seçilmişti: Zeki Demirkubuz 'Hayat' ile gişede rekor kırdı

7 yıl aradan sonra setlere geri dönen Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' filmi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin Oscar adayı seçildi. Miray Daner, Doğu Demirkol ve Cem Davran'ın başrolde oynadığı film, usta yönetmenin en çok izlenen filmi olarak kayıtlara geçti. Demirkubuz, 76 bin 252 kişi tarafından izlenen 'Hayat' ile gişede kendi rekorunu kırdı.

FURKAN UZUN

2016 yılından bu yana setlerden uzak kalan Zeki Demirkubuz, başrolde Miray Daner, Doğu Demirkol ve Cem Davran'ın rol aldığı 'Hayat' ile 7 yıl aradan sonra setlere geri döndü. 15 Aralık'ta vizyona giren film, bu yılki Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" adayı seçildi ve Türkiye'nin Oscar adayı oldu.

2016 yılında vizyona giren 'Kor' adlı filminden bu yana setlerden uzak kalan usta yönetmen Demirkubuz, 'Hayat' ile gişede rekor kırdı.

DEMİRKUBUZ 'HAYAT' İLE GİŞE REKORU KIRDI

Box Office Türkiye'nin verisine göre; Demirkubuz'un Hayat filmi, vizyona girdiği günden bu yana 76 bin 252 kişi tarafından izlendi ve "Demirkubuz'un en çok izlenen filmi" oldu. Demirkubuz'un en çok izlenen filmi olarak kayıtlara geçen Hayat'tan 9 milyon 731 bin 422 TL hasılat elde edildi.

Box Office Türkiye'nin verisine göre; Demirkubuz'un 'Hayat' öncesinde en çok izlenen filmi, 2012 yılında vizyona giren ve başrolde Engin Günaydın, Nihal Yalçın ve Serkan Keskin'in rol aldığı 'Yeraltı'ydı. Yeraltı, 54 bin 344 kişi tarafından izlenirken söz konusu filmden 519 bin 592 TL hasılat elde edilmişti.

ATLAS SİNEMASI'NDA SORULARI CEVAPLAYACAK

Zeki Demirkubuz ve "Türkiye'nin Oscar adayı seçilen" Hayat filminin ekibi, Pazar günü Beyoğlu'ndaki Atlas 1948 Sahnesi'nde izleyicilerle buluşarak sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak.

Demirkubuz'un en çok izlenen filmlerinde sıralama şu şekilde:

buni.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN