Gişede aksiyon haftası: Korkudan gerilime izleyiciyi daha da terletecek filmler

Gişede aksiyon haftası: Korkudan gerilime izleyiciyi daha da terletecek filmler

Sinemaseverleri bu hafta salonlarda ikisi yerli 10 yeni film bekliyor. Eric Bana’nın başrolünde oynadığı ‘Tarikat’ta usta aktör, kızını tarikatın elinden kurtarmaya çalışan bir akademisyeni canlandırıyor. ‘Friends’ dizisinin sevilen oyuncusu Dermot Mulroney de ‘Acımasız’ filminde, 60 yaşına rağmen aksiyon dolu bir maceraya imza atıyor. Yönetmeni, yapımcısı ve oyuncuları tamamen kadınlardan oluşan ‘Yem’de ise tatile giden dört arkadaşın yaşadığı köpekbalığı saldırısı anlatılıyor.

SALİHA SULTAN

Sinemalarda ikisi yerli 10 film vizyonda. Yaz sıcağında izleyiciyi serinletecek salonlarda bu hafta ekibinde yalnız kadınların yer aldığı köpekbalığı hikayesi ‘Yem’den, usta aktör Erik Bana’nın kızını tarikattan kurtarmaya çalışan bir akademisyeni canlandırdığı ‘Tarikat’a birçok gerilim ve korku filmi yer alıyor. ‘Friends’ dizisinin sevilen oyuncusu Dermot Mulroney ise ‘Acımasız’ filminde, 60 yaşına rağmen aksiyon dolu bir maceraya imza atıyor.

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yerli 10 yeni film vizyona giriyor. Genel olarak korku-gerilim türünde filmlerin öne çıktığı vizyon takviminde dram ve aksiyon dolu yapımlar da izleyicinin seçenekleri arasında.

ACIMASIZ: ‘Friends’ dizisiyle de tanınan Amerikalı sevilen oyuncu Dermot Mulroney, bir intikam gerilim filmi olan ‘Acımasız’da (Ruthless) şimdi de aksiyon dolu bir kariyere imza atıyor. 60 yaşındaki Mulroney filmde kızı öldürüldüğünde küçük bir intikam arayan, dövüş sanatları ustası bir babayı canlandırıyor. Art Camacho’nun yönettiği filmde oyuncuya Jeff Fahey, Melissa Diaz, Mauricio Mendoza, Tonantzin Esparza ve Niko Foster eşlik ediyor.

aciimasiz.jpg

TARİKAT: ‘Kırık Kalpler’ filmiyle tanınan İngiliz yönetmen Jordan Scott’un ikinci uzun metrajı ‘Tarikat’ (A Ascrifice, Berlin Nobody) filmi bir akademisyenin kızı olan genç bir kızın bir tarikatin etkisi altına girmesini konu alıyor. Filmde genç kızı Sadie Sink canlandırırken, akademisyen babasını ise usta aktör Eric Bana oynuyor.

ige.jpg

CAM KAVANOZ: İzmirli yönetmen Sinan Uzun’un 4’üncü uzun metrajı ‘Cam Kavanoz’ boş zamanlarında mezarlıkta dua ederek, su taşıyarak ve çiçek satarak para kazanan dört küçük arkadaşın dramatik hikayesini beyazperdeye taşıyor. Filmde Cemalettin Çekmece, Gazi Şeker, Özgür Yelaldı gibi oyuncular rol alıyor.

TATİLDEKİ ÇOCUKLARA İKİ ANİMASYON: Yaz tatilindeki çocukları salonlarda bu hafta iki yabancı yapım animasyon bekliyor. Çocuklar ‘Mavi Kaplan ve Fırtına Takım’ filminde takımın mavi kaplanları kurtarma macerasına tanık olacak. ‘Süper Kahramanlar’ serisinin üçüncüsü ‘Taşların Peşinde’ ise çocukları Enerji Taşı’nı korumak için savaşırken güçlerini kaybeden süper kahramanların güçlerini geri kazanma mücadelesine tanık olacak.

igeee.jpg

HOLLYWOOD’UN KALBİNE BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR YOLCULUK

2014 tarihli ‘Aç Kalpler’ (Hungry Hearts) ile ünlenen İtalyan yönetmen Saverio Costanzo bu kez tarihi dram filmine imza attı. Geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan ‘Şafak Sökerken’ (Finalmente l’Alba) izleyiciyi 1950’li yıllara davet ederek, yönetmen ve nişanlanmak üzere olan Romalı genç bir kadınla tanıştırıyor. Bir oyuncu seçmesine katılmak üzere Cinecittà’ya giden genç kadın, sonunda kendini keşfedeceği uzun bir gece yaşıyor. Genç kadına ‘Sindirella’ yıldızı Lilly James’in filmin oyuncu kadrosunda meşhur oyuncu Willem Dafoe da var.

igeeae.jpg

KÖPEKBALIĞI GERİLİMİNE SADECE KADIN ELİ DEĞDİ

Karanlık salonlarda korku ve gerilimi sevenleri bu hafta biri yerli dört yapım bekliyor.

YEM: Hayley Easton Street’in yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Yem’ (Something in the Water) tatile giden dört arkadaşın yaşadığı bir köpekbalığı gerilimini izleyiciyle buluşturuyor. Hiftu Quasem , Lauren Lyle , Natalie Mitson , Nicole Rieko Setsuko ve Ellouise Shakespeare-Hart’ın rol aldığı yapımın oyuncu kadrosunun yanı sıra senaryosu, yönetmenliği, yapımcılığı da tamamen kadınlara ait.

k-001.jpg

KORKU ORMANI: Brendan Rudnicki imzalı filmde Alexa Lauren, Andrew Thomas gibi oyuncular rol aldı. Film, Georgie ve Bo adındaki meraklı iki belgeselcinin, sözde hayaletli olan Rudwick Ormanındaki bir dizi kaçırılma olayını takip etmeye karar vermesinin ardından yaşadıkları gizemli olaylara odaklanıyor.

SON AYİN: Film, kırsal bir kasaba olan Berrow’da yapılan Hasat Festivali döneminde yaşanan ürpertici olayları konu alıyor. Yönetmen koltuğunda William Brent Bell’in oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Tuppence Middleton, Ralph Ineson, Matt Stokoe var.

tt.jpg

KORKU KAPANI (SESSİZ ÇIĞLIK): Yönetmen koltuğunda Bedel Art’ın oturduğu yerli korku türündeki filmin oyuncu kadrosunda Adem Gerçek, Elif Yaşar, Aslan Erarslanoğlu, Leyla Göküs gibi isimler yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN