‘Sineklerin Tanrısı’ 70’inci yılında çizgi roman oldu

‘Sineklerin Tanrısı’ 70’inci yılında çizgi roman oldu

William Golding’in bir grup çocuğun adaya düştüğünde başına gelen karanlık olayları konu alan Sineklerin Tanrısı (Lord of the Flies) romanı 70 yaşında.

SALİHA SULTAN

Romanın yayıncısı Faber, 70’inci yaşını Hollandalı illüstratör Aimée de Jongh uyarlaması çizgi romanla kutluyor. Faber, yeni ofisinde 12 Eylül’de açılacak Sineklerin Tanrısı sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi açılışı ayrıca, Golding’in romanının Jongh uyarlaması da aynı güne denk gelecek ve orijinal çizimleri sergide sergilenecek. Golding’in 20. yüzyıl klasikleri arasında yerini alan çarpıcı romanı, yazarın ilk romanıydı.

Daha sonra anlattığına göre, bir gün şöminenin başında otururken eşine “Bir adadaki birkaç çocuğun, çocuk kitaplarında genellikle oldukları gibi küçük azizler değil, çocuk oldukları için nasıl davranacaklarını gösteren bir hikaye yazmak iyi bir fikir olmaz mıydı?” diye sordu. Eşi Ann, bunun gerçekten de ‘birinci sınıf’ bir düşünce olduğunu ve yazması gerektiğini söyledi ve yazar kitabı 1954 yılında Faber’den yayınlandı. Roman bugüne kadar milyonlarca adet sattı ve otuzdan fazla dile çevrildi. Ayrıca 1963 ve 1990 yıllarında filme de uyarlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN