Samsun'da üretiliyor, şeklini gören hayret ediyor! Bu meyve tescili kapacak: Tonlarla üretiliyor, Karadenizliler sıraya giriyor

Samsun'da üretiliyor, şeklini gören hayret ediyor! Bu meyve tescili kapacak: Tonlarla üretiliyor, Karadenizliler sıraya giriyor

Samsun'da yetişiyor şekli herkesi hayrete düşürüyor. Birçok kişinin haberi yok ama bu ürün tescil almayı hak ediyor. Tonlarca etimi yapılıyor Karadenizliler bu lezzeti almak için sıra bekliyor. Ekonominin yeni anahtarı bu meyveden geçiyor. İşte tüm detaylar…

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde üretimi gerçekleştirilen mor patlıcan incirinde hasat dönemi başladı. Coğrafi işaret alması hedeflenen bu ürün ilçenin de önemli bir gelir kaynağı olarak görülüyor. Hem incir üretiminin artması bekleniyor hem de ekonomiye katkı sağlanması amaçlanıyor.

SAMSUN'UN EKONOMİ ANAHTARI

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde biletimi gerçekleştirilen mor patlıcan inciri üreticinin yüzünü güldürüyor. Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal mor patlıcan incirine ilçenin ilk coğrafi işaretli ürünü olacağını belirtti. Candal "İlçemizde 193 ton incir üretiyoruz. Bu miktarı artırmayı hedefliyoruz. Karadeniz'deki tüm illere incir satışı yapıyoruz. Orman vasfını yitirmiş, boş arazileri tarıma kazandırarak ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Samsun'da hasat başladı: Bu meyvenin adı "mor patlıcan"

Samsun'da 1 milyon 260 bin dekar alanda meyve üretimi yapıldığını ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, toplamda 169 bin ton meyve üretildiğini aktardı. Samsun'da 1400 ton incir üretimi yapıldığını belirten Sağlam, özellikle İlke köyde yetiştirilen incirlerin lezzet bakımından diğerlerinden farklı ve coğrafi işaret tescili almaya hak kazandığını vurguladı.

Samsun’un mor patlıcan inciri hasat törenine ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz ile siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN