Yumurtayı asla bu 5 yiyecekle tüketmeyin! Kabızlık yapıyor, tüm faydasını alıp götürüyor

Yumurtayı asla bu 5 yiyecekle tüketmeyin! Kabızlık yapıyor, tüm faydasını alıp götürüyor

Yumurta tüketmek oldukça sağlıklı olsa da bu ürünlerin yanında tüketmek sağlığınızı bozabilir. Uzmanlardan bu şekilde yumurta tüketenlere kötü haber geldi. Bu 5 yiyecekle yumurtayı tüketmek hem faydasını alıyor, hem de kabız yapıyor. İşte yumurtayı tüketmemeniz gereken 5 yiyecek...

Uzmanlar sabah kahvaltılarda yumurtanın yanında bu 5 yiyeceği tüketmemeniz konusunda uyardı. Bu yiyeceklerle beraber tüketildiğinde hem kabız yapabiliyor hem de tüm faydaları kuş olup uçuyor. Yumurtayı yanlış tüketmeniz halinde sağlıksız bir duruma girebilirsiniz. İşte o durumlar...

YUMURTA İLE YENİLMEMESİ GEREKEN 5 YİYECEK

Uzmanların her sabah tüketilmesi yönünde tavsiyelerde bulunduğu yumurta hakkında kötü haber geldi. Yumurtayı bu 5 yiyecekle birlikte tüketmemeniz konusunda uyarılar yapıldı. Yanlış besinlerle tüketildiğinde yumurta bile sağlık için ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bu yiyeceklerle tüketmek yumurtayı faydalarından arındırırken, aynı zamanda kabız da yapabiliyor. İşte o yiyecekler;

  • Pastırma: Yumurta ile pastırma yemek sağlık açısından oldukça riskli olduğu paylaşıldı. Sabah saatlerinde güzel bir kahvaltılık olarak görülen pastırmalı yumurta, İsveçli araştırmacıların araştırmasına göre yüksek kilo alma riskini tetikliyor. Bu iki yiyeceğin bir arada tüketilmesi pankreas kanserine de yol açabileceği duyuruldu..
  • Soya Sütü: Yemek ve tatlı tariflerinde karşınıza çıkabilecek bir diğer hata ise soya sütü ile çırpılmış yumurtayı birbirine karıştırmaktır. Bu ikiliyi birleştirmemeniz önerilirken, ortak kullanılması halinde proteinin asimilasyonunu kötüleştirir. Yumurtalar normal sütler ile birleşmesinde bir problem yoktur.
  • Çay: Kahvaltı saatlerinin vazgeçilmezi olan çay konusunda uzmanlar uyarıyor. Yumurtanın yanında içilen çay, yumurtanın sağladığı faydaların büyük bir kısmını ortadan kaldırıyor. Özellikle demir eksikliği çekenler için yumurtanın yanında çay içmemesi öneriliyor. Çay ile yumurta yemek aynı zamanda kabızlığa da yol açabilir.
  • Balık: Yumurta ile tüketmemeniz gereken bir diğer ürün ise balıktır. Balıklarda bulunan B7 vitamini yumurtanın yanında kaybolur. Bu ikilinin birlikte tüketilmesi halinde faydalı besinller özelliğini kaybeder.
  • Muz: Yumurta yemeden önce muz yiyenlerde sindirim sorunları gözlemlenebilir. Özellikle 1 saat öncesinde ya da sonrasında muz yememek gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN