Mevlid Kandili'nde eller Gazze için semaya açıldı: Mazlumların kurtuluşuna dua

Mevlid Kandili'nde eller Gazze için semaya açıldı: Mazlumların kurtuluşuna dua

Mevlid Kandili dolayısıyla Müslümanlar camilere akın etti. Türkiye’de ve İslam coğrafyasında eller Gazze’de İsrail zulmü altında soykırıma uğrayan mazlumlar için semaya açıldı. Filistinli çocuklara dualar edildi. Camilerde Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, Mevlid-i Şerif okundu. Evlerde de vatandaşlar kutlu geceyi dualar ve ibadetle geçirdi.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlit Kandili idrak edildi. Mevlid Kandili dolayısıyla Müslümanlar camilere akın ederken, Türkiye de ve İslam coğrafyasında Gazze’de İsrail zulmü altında soykırıma uğrayan mazlumlar için dualar edildi.

Filistinli çocuklar için eller semaya açıldı. Camilerde Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, Mevlid-i Şerif okundu. Evlerde de vatandaşlar kutlu geceyi dualar ve ibadetle geçirdi.

namaz.jpg

Mevlit Kandili, Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişini anmak amacıyla İslam toplumlarında asırlardır kutlanan önemli bir manevi gece olarak öne çıkıyor.

Hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12’nci gününe denk gelen bu gece, Müslümanlar için Hazreti Muhammed’i anma, onun örnek hayatını ve öğretilerini hatırlama vesilesi olarak kutlanıyor.

Mevlit kelimesi, sözlük anlamıyla “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelirken, İslam kültüründe Hazreti Muhammed’in doğumunu ve bu çerçevede yapılan törenleri ifade etmek için kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN