Bir kadın daha katledildi! Elektronik kelepçe de durduramadı! Ağabey net konuştu: O an hapse atılsa 4 çocuk yetim kalmayacaktı

Bir kadın daha katledildi! Elektronik kelepçe de durduramadı! Ağabey net konuştu: O an hapse atılsa 4 çocuk yetim kalmayacaktı

Kadın cinayetleri durdurulamıyor. Ankara'da metro çıkışında boşanma aşamasındaki eşini sırtından tabanca ile vurarak öldüren caninin hakkında, uzaklaştırma kararı ve elektronik kelepçe tedbiri uygulandığı hatta cinayetten 2 gün önce de 3 gün hapis cezası verildiği ortaya çıktı. D.B.'in ağabeyi Ercan Çelebi, "3 gün hapis cezası var o adamın. O an hapse atılsa 4 çocuk yetim kalmayacaktı" dedi.

Kadın örgütleri, kadınlara yönelik cinayetler katliam boyutlarına ulaşmışken bu konuda alınan önlemler ve yaptırımların son derece yetersiz olduğuyla ilgili yetkililere seslenmeye devam ediyor. Ankara'da metro çıkışında boşanma aşamasındaki eşi D.B.'i (44) sırtından tabanca ile vurarak öldüren G.B. (46) hakkında, uzaklaştırma kararı ile elektronik kelepçe tedbiri uygulandığı, kararı olaydan 2 gün önce ihlal ettiği için de 3 gün zorlama hapsi verildiği ortaya çıktı.

'O AN HAPSE ATILSA 4 ÇOCUK YETİM KALMAYACAKTI...'

D.B.'in ağabeyi Ercan Çelebi, cani hakkında 3 gün hapis cezası olduğunu vurgulayarak "O an hapse atılsa 4 çocuk yetim kalmayacaktı, kardeşim canından olmayacaktı, biz de bu acıyı yaşamayacaktık" ifadelerini kullandı.

D.B.'in, kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle eşinden boşanmak için 12 Eylül 2023'te dava açtığı, ayrıca uzaklaştırma ve elektronik kelepçe tedbiri uygulanmasını talep ettiği öğrenildi.

Bunun üzerine Ankara 12'nci Aile Mahkemesi tarafından Gafer Özdemir hakkında 6 ay süreyle eşinin yanına 1000 metreden daha az mesafede yaklaşmama kararı ile elektronik kelepçe tedbiri uygulandığı, uzaklaştırma kararının süre bitiminde tekrar yenilendiği ortaya çıktı.

Buna rağmen G.B.'in sürekli eşini takip ettiği, olaydan 2 gün önce yine eşinin yanına yaklaşması nedeniyle mahkeme tarafından 3 gün zorlama hapsi verildiği öğrenildi. Hapis kararına rağmen teslim olmayan ve elektronik kelepçe ile izlenen G.B., eşini metro çıkışında tabanca ile öldürdü.

'SENİN ÖLÜMÜN BENİM ELİMDEN OLACAK DEMİŞTİ'

D.B.'in ağabeyi Ercan Çelebi, G.B.'in kardeşine ve çocuklarına sürekli şiddet uyguladığını belirterek kardeşinin 23 yıl evli olduğunu evliliğin ilk 5 yılından sonra evin bütün sorumluluğunu üstlendiğini anlattı. Genç kadının buna rağmen şiddet gördüğünü ifade eden ağabey "Geçtiğimiz yıl o adam kardeşimi alıp ormana götürüyor. Kardeşim o gün de darbedildi, yakılmaya çalışıldı. Gece yarısı evden attı kardeşimi. Mahkemeye verdik, güzellikle boşansın istedik, kimse zarar görsün istemedik; ama buna rağmen o adam sürekli tehdit etti. Zaten evliyken de 'senin ölümün benim elimden olacak' diye defalarca tehdit etmişti.

'KARDEŞİM İHMAL YÜZÜNDEN CANINDAN OLDU'

Bu yüzden elektronik kelepçe takılmasını ve uzaklaştırma kararı çıkmasını istedik. Sağ olsunlar devletimiz bu talebimizi karşıladı; ama devamında sözünü tutmadı. Kardeşim ihmal yüzünden tek bir kör kurşunla canından oldu. Ankara’nın göbeğinde Sıhhiye‘de o adamla 15-20 dakika tartışıyor, ayağında elektronik kelepçe var, kardeşimi vuruyor. 3 gün hapis cezası var o adamın. O an hapse atılsa 4 çocuk yetim kalmayacaktı, kardeşim canından olmayacaktı, biz de bu acıyı yaşamayacaktık" dedi.

'HAPİS CEZASI YERİNE GETİRİLSEYDİ...'

D.B.'in avukatı Pakize Narin Ergan ise elektronik kelepçe ile takip edilen şüphelinin, D.B.'e uyarı gitmemesi için cinayet yeri olarak metroyu seçtiğini söyledi. Ergan, gerekli koruma taleplerini ettiklerini, sürekli süreci uzattıklarını anlattı., buna rağmen caninin genç kadını aradığını ve tehdit ettiğini ifade etti.

Caninin koruma kararını ihlal ettiğinden hareketle şikayetçi olduklarını ifade eden Ergan şüpheli hakkında 3 günlük hapis cezası verildiğini hatırlattı. Avukar Ergan açıklamalarına şöyle devam etti

"Döne Hanım, duruşma öncesi ekibimizden orada bulunan avukatlara ‘Geçtiğimiz salı günü şahıs bana çok yaklaşmış. Polis beni aradı Gafer’in Sıhhiye’de dolandığını söyledi. Bu konuda dikkatli olmam gerektiğini iletti’ diye bahsetmiş. Olay günü şahıs elektronik kelepçe ile izlenmesine rağmen müvekkilime yaklaşmış. Çünkü ne yazık ki o gün müvekkilime şahsın yaklaştığına dair herhangi bir bildirim gelmiyor. Belki G.B.‘in kendisine yaklaştığı polis tarafından müvekkilime iletilseydi bu durumda olunmayacaktı. Ya da o zorlama hapsi yerine getirilmiş olsaydı bizim müvekkilimiz yaşayacaktı"

Öte yandan, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu verilerine göre, 2024'ün ilk 8 ayında, en az 280 kadın erkekler tarafından öldürülürken, 50 kadının ölümü de şüpheli ölüm olarak kaydedildi. Öldürülen kadınlar arasında çocukların da olması şiddetin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN