İsrail saldırısı sonrası Türkiye’de gündem: ASELSAN'ın o telefonuna yoğun ilgi

İsrail saldırısı sonrası Türkiye’de gündem: ASELSAN'ın o telefonuna yoğun ilgi

İsrail'in, Lübnan'da Hizbullah mensuplarının çağrı cihazını uzaktan patlatmasının ardından dünya genelinde güvenlik endişeleri baş gösterdi. Saldırı sonrasında ASELSAN'ın o telefonu yoğun ilgi görmeye başladı. Peki HYBRA 3810 nedir? İşte HYBRA 3810 özellikleri..

NESİBE GÖVEN ATALAY

İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırıda, Hizbullah mensuplarının güvenli iletişim için kullandığı 3 binden fazla çağrı cihazının uzaktan patlatılması, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 2.700'den fazla kişinin yaralandığı bu olay, güvenli iletişim sistemlerinin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bu gelişmenin ardından, Türkiye’de güvenlik endişeleri artarken, ASELSAN’ın sosyal medya hesabından paylaştığı HYBRA 3810 cihazı dikkat çekmeye başladı. ASELSAN, paylaştığı görsellerde, HYBRA 3810’un "görev kritik haberleşme" ihtiyaçlarına yönelik geliştirildiğini ve Türk mühendisleri tarafından tasarlandığını vurguladı.

ASELSAN on X: "Mesajlaşma, harita, navigasyon uygulamaları ile görev kritik servis kullanıcılarının uzun yıllardır kullanmakta olduğu dar band sayısal telsiz özellikleri, ASELSAN 3810 Hibrit El Terminalinde tek cihazda birleşmekte ve kullanıcılara kullanım

HYBRA 3810 NEDİR?

HYBRA 3810, dar bantlı (VHF/UHF) haberleşme sistemleri ile birlikte 4G üzerinden güvenli iletişim sağlıyor. Cihaz, kullanıcılarına uzun mesafelerde kesintisiz haberleşme imkanı sunarken, aynı zamanda şiddetli çevre koşullarına dayanıklılığıyla dikkat çekiyor. Özellikle görev kritik operasyonlarda güvenlik ve iletişim ihtiyacını tek bir cihazla karşılayan HYBRA 3810, bu yönüyle iletişim güvenliği endişesi taşıyan kullanıcılar arasında merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN