Bakan Fidan, Amman'da: Gazze Temas Grubu, Ürdün Kralı'yla görüştü

Bakan Fidan, Amman'da: Gazze Temas Grubu, Ürdün Kralı'yla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Amman'da İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu üyesi dışişleri bakanlarıyla görüştü.

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze Temas Grubu üyesi mevkidaşlarıyla birlikte Ürdün'ün başkenti Amman'da diplomatik temaslarda bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Gazze Temas Grubu mensubu bakan ve yetkililerin, Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'la görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, toplantılarda, İsrail’in Gazze'de yapmakta olduğu soykırımın durdurulmasına yönelik çabalar, ateşkes görüşmeleri ve Gazze'ye insani yardımların sevkiyatının yanı sıra Batı Şeria'da gittikçe artan işgal, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün tarihi statükosuna karşı provokasyonların ele alındığı ifade edildi.

Gazze'de devam eden soykırımın yanı sıra Batı Şeria'da Filistinlileri hedef alan yerleşimci şiddeti ile İsrail ordusunun saldırılarının endişe verici boyutlarda olduğunu belirtilerek, "Bölgemizin istikrarını ve uluslararası düzeni tehdit eden İsrail saldırılarının durdurulması ve tansiyonun düşürülmesi için uluslararası toplumun bir an önce ağırlığını koyması gerekmektedir. İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu, Filistin’de kalıcı barışın tesisi için iki devletli çözümün bir an evvel hayata geçirilmesi ile bu sürecin ilk aşamasında Filistin’in daha fazla ülke tarafından tanınması ve BM’ye tam üyeliği için çalışmalarını sürdürecektir" ifadelerine yer verildi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN