Trabzonspor'un efsane başkanı Şamil Ekinci son yolculuğuna uğurlandı: Faruk Özak'tan duygusal konuşma 'Nur içinde yat Şamil abi'

Trabzonspor'un efsane başkanı Şamil Ekinci, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Karadeniz ekibinin eski başkanı Faruk Özak cenaze töreninde duygusal bir konuşmaya imza atarken bordo-mavili ekibin efsane ismi Hüseyin Tok gözyaşlarına hakim olamadı. Özak konuşmasını 'Nur içinde yat Şamil abi' diyerek sonlandırdı.

FURKAN UZUN

Trabzonspor'da 5 yıl boyunca başkanlık görevini üstlenerek Karadeniz ekibine 4 Süper Lig şampiyonluğu yaşatan Şamil Ekinci, İstanbul'da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Bordo-mavili ekibin efsane başkanı Şamil Ekinci'nin cenaze namazı İstanbul Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılındı.

Sadri Şener, Zeyyat Kafkas, Ertuğrul Doğan

Trabzonspor'a unutulmaz zaferler yaşatan Ekinci'nin cenaze törenine Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor'un eski başkanları Ahmet Ağaoğlu, Muharrem Usta, Sadri Şener, Faruk Özak, Nuri Albayrak, Karadeniz ekibinin eski yöneticisi Mehmet Yiğit Alp, Trabzonspor'un efsane isimleri Lemi Çelik, Hüseyin Tok, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı.

5e4a052e-ad8c-4bdf-b39d-7d6bac18cf47.jpg

Bordo-mavili ekibin eski başkanı Faruk Özak, törende duygusal bir konuşmaya imza atarken Karadeniz ekibinin unutulmaz ismi Hüseyin Tok cenazede gözyaşlarına hakim olamadı.

97c71e43-60ed-4e1b-a6cb-a188ee2f40a1.jpg

Fırtına'nın eski başkanı Özak, Ekinci'nin Trabzonspor'da büyük fedakarlıklara imza atarak tarihi başarıları gerçekleştirdiğini vurguladı.

Özak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şamil ağabeyi anlatmak birkaç dakika ile mümkün değil. O Trabzon ve Trabzonspor'umuz için bir efsane bir idol. Kendisi 30'lu yaşlarda Trabzon'a geliyor orada sanayiciliğe başlıyor, istihdam oluşturuyor. İthalat ihracat yapıyor. Şehrimizin vizyonunu açan değerli bir büyüğümüz. Gerçek bir zengin. Eli açık, kazandığını toplumla paylaşan bir insan.

DÜNYADA EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BAŞARILARA İMZA ATTI

Trabzon'daki tüm sosyal sorumluluk projelerinde o var. Spor, sanat, kültür ve hayırlı işlerde o var. Trabzonspor, İstanbul gibi bir şehirden megapolden Anadolu'ya şampiyonluğu alırken o günün şartlarını düşünün. Stadyumlar küçük, gelir yok, sponsorluk yok. Bilet geliri yok ve bu kulüp İstanbul kulüpleriyle çarpışıyor, baş ediyor ve 5 yılda 4 yıl şampiyon oluyor 13 tane kupa kazanıyor. Belki de dünyada eşi benzeri görülmemiş bir başarı. Bu başarı Şamil abinin ve arkadaşlarının iradesiyle, gayretiyle fedakarlığıyla oluştu.

320a6662-2898-4015-84dc-64ea7fe95b55.jpg

HASTALARA İLAÇ GETİRİRDİ

Kendisi çok mütevazi, güler yüzlü, sevgi ve saygılı dolu paylaşan, hoşgörü dolu bir insandı. Bize başkanlık yaptı. Abi kardeş gibiydik. O dönemin imkanları kısıtlıydı yurtdışına gidişlerinde futbol malzemeleri getirirdi, hastalara ilaç getirirdi eli dolu gelirdi.

Tüm futbol paydaşlarıyla iyi ilişki kurmuştu. Bugün Türkiye'de konuşulan 'spor, futbol, dostluktur, kardeşliktir' ifadesinin ne kadar yersiz olduğunu görürken Şamil Ekinci ve arkadaşları futbol paydaşlarıyla inanılmaz fair-play ruhu içerisinde oldular. Herkes ile çok iyi diyalog kurdular. Hiç bahanelere sığınmadılar ve belki de Türkiye'nin en başarılı kulübü olan Trabzonspor'u oluşturdular . Bir başarılı takım oluşması için başarılı kulüp oluşması lazım. Başarılı kulüp başta başkan ve yöneticilerle olur. İşte Şamil Ekinci abimiz elinde çek karnesi kulübün yüzde 70 giderlerini o karneyle bağladı. Bizleri mutlu etti. Trabzonsporlulara güven getirdi. Türkiye'de ve Avrupa'da Trabzonspor olgusunu oluşturdu.

ONU UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

Onu unutmayacağız unutturmayacağız. Bizler ondan sonra başkanlık yaptık. Nuri Bey yaptı Ahmet Bey yaptı. Diğerleri yaptı. Ahmet Suat hocamız ve Özkan Sümer hocamız Türkiye ve dünyaya mal oldu. Onların başarısı da bugün kardeşimiz Şenol Güneş'in başarısı da Allah hayırlı ömürler versin. Yine Şamil Ekinci gibi idareciler nedeniyle olmuştur.

NUR İÇİNDE YAT ŞAMİL ABİ

Bir kulüp iyi yönetilmezse o kulüpte iyi bir antrenör oluşmaz. O kulübün başarısı oluşmaz. Dolayısıyla Şamil Ekinci Türkiye'ye örnektir. 40 yıldır kenara çekildi. Sessiz sakin yaşadı. Hiç öne çıkmadı. Son derce mütevazi adamdı. İşini, eşini, çocuklarını ihmal etti ama bizleri ihmal etmedi. Allah ondan razı olsun. Şamil abi bize hakkını helal etsin. Bizim onda hakkımız yok. Hakkımız helal olsun. Tüm ailesine, arkadaşlarına, çocuklarına, torunlarına, kardeşlerine başsağlığı diliyorum. Trabzonspor camiasına başsağlığı diliyorum. İnşallah Türkiye'de Şamil Ekinci'ler sporumuzu yönetir ve bu kargaşa ve şiddet ortamı ortadan kalkar. Nur içinde yat Şamil abi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN