O ilde yeşil zeytin fiyatları yükseliyor! Bu sene hasat erken başladı, o tarihi bekleyen üretici bayram edecek

O ilde yeşil zeytin fiyatları yükseliyor! Bu sene hasat erken başladı, o tarihi bekleyen üretici bayram edecek

Son zamanlarda özellikle gıda ürünlerindeki zamlar peş peşe gelirken zeytin fiyatları görenleri şaşkına çevirecek. Öyle ki bu sene erken başlayan hasat üreticileri bayram ettirirken alıcıları düşündürecek. İşte detaylar…

Bursa’da Bugün internet sayfasında yer alan habere göre, Bursa’da sofralık zeytin üretiminin kalbi bu yıl erken atıyor. Zeytin hasat dönemi, Kasım ayında başlayacakken, bazı üreticiler bu süreçten faydalanmak adına erken hasada başladı. Henüz siyahlaşmamış yeşil zeytinlerin toplanmasıyla birlikte fiyatlar artış gösterdi.

yeni-proje-6.jpg

YEŞİL ZEYTİN FİYATLARI YÜKSELİYOR

Bursa’nın zeytin bahçelerinde bu yıl yeşil zeytin fiyatları dikkat çeken bir yükseliş yaşadı. Üst yağlık olarak adlandırılan yeşil zeytinler şu anda 40 ile 45 TL arasında alıcı bulurken, hasat sezonunun tam olarak başlamasıyla birlikte fiyatların 60 TL’ye kadar çıkması bekleniyor. Üreticiler, bu artışı göz önünde bulundurarak zeytinlerini değerlendirmek için erken hasada başlamış durumda.

yeni-proje-7.jpg

ÜRETİCİLERİ BEKLEYEN DOLU DOLU BİR SEZON

Bursa'daki bazı zeytin üreticileri, bu yıl verimli geçmesi öngörülen yeni hasat sezonuna hazırlık yaparken, diğerleri erken hasat avantajını değerlendirmek için yeşil zeytinleri toplamaya başladı. Üreticiler, yeşil zeytinlerin şu anki verimliliğinden memnun olduklarını belirtiyor. Kasım ayında başlayacak olan siyah zeytin hasat döneminde ise, fiyatların daha da artması bekleniyor.

yeni-proje-8.jpg

KASIM’DA YENİ FİYAT REKORU BEKLENİYOR

Kasım ayında zeytin hasadının tam olarak başlamasıyla birlikte fiyatların daha da yükselmesi öngörülüyor. Şu anda yeşil zeytin üreticileri, yağlık olarak değerlendirilecek zeytinlerinin fiyatlarının 60 TL’ye kadar çıkmasını bekliyor. Bu da demektir ki, zeytin üreticileri için bu yıl bereketli bir sezon olacağı ve erken hasadın bu durumu daha da pekiştireceği öngörülüyor.

Bursa’da zeytin üreticilerinin hazırlıkları devam ederken, hasat sezonunun bu yıl ne kadar verimli geçeceği merakla bekleniyor. Erken hasat yapan üreticiler, fiyatların artış göstermesiyle birlikte iyi bir gelir elde etme şansı yakalayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN