Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinden "Toplumsal Dayanışma ve Kalkınma" projesi

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinden "Toplumsal Dayanışma ve Kalkınma" projesi

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte, "Toplumsal Dayanışma ve Kalkınma" başlıklı bir proje başlattı. Proje, sekiz ay sürecek ve Türkiye'de ilk kez 15 dalda "Dünya Ahileri Ödülleri" verilecek. Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği bünyesindeki Ahi Enstitüsü’nün Başkanı Fehmi Çalmuk, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Esnaf ve sanatkarlar, toplumsal kalkınma, dayanışma ve istihdamın gelişmesinde önemli rol oynanacaktır" dedi.

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği, Ahi Enstitüsü ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü iş birliğiyle "Toplumsal Dayanışma ve Kalkınmanın Desteklenmesinde, İstihdamın Arttırılmasında Esnaf ve Sanatkarın Rolü" başlıklı yeni bir projeye imza attı. Proje, sekiz ay sürecek ve Türkiye'de ilk kez 15 farklı kategoride "Dünya Ahileri Ödülleri" verilecek.

Bu proje, geleneksel el sanatlarını yaşatan, Ahilik kültürünün devamına katkıda bulunan esnaf ve sanatkarlara odaklanarak, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte toplumsal kalkınmayı desteklemeyi amaçlıyor.

Ahi Enstitüsü Başkanı Fehmi Çalmuk, projeyle ilgili olarak "Esnaf ve sanatkarlar, toplumsal kalkınma, dayanışma ve istihdamın gelişmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Derneğimizin destekleriyle başlattığımız bu proje Türkiye için büyük önem taşıyor. Projemize bereketli işler diliyoruz" şeklinde konuştu.

PROJENİN TEMEL AMACI

Proje, esnaf ve sanatkarların toplumsal dayanışmadaki rolünün kamuoyuna tanıtılmasını ve bu katkının kesintisiz sürdürülmesini sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, 2024’ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle, esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmek ve afet sonrası yaşanan sorunları çözmeye yönelik öneriler sunmak da amaçlanıyor.

PROJE ÜÇ AŞAMADAN OLUŞUYOR

Proje, üç hedeften oluşuyor: Çevrimiçi Toplantılar, Filmler ve Dünya Ahileri Ödülleri.

Çevrimiçi toplantılara esnaf ve sanatkarlar federasyonları, birlikler, odalar, STK başkanları ile akademisyenler ve yazarlar katılması planlanıyor. Proje kapsamında 4 adet çevrim içi toplantı gerçekleştirilecek.

Toplantılar şu başlıklar altında yapılacaktır:

1. Toplumsal Kalkınmanın Desteklenmesinde Esnaf ve Sanatkarın Rolü

2. İstihdamın Artırılmasında Esnaf ve Sanatkarın Rolü

3. Afet Sonrası Toplumsal Dayanışma, Kalkınmanın Desteklenmesinde İstihdamın Artırılmasında Esnaf ve Sanatkarlar Açısından Zaaf Analizi

Çevrim içi toplantıların filmlerinin yanı sıra Dünya Ahileri Ödülleri tanıtım filmleri ve proje tanıtım filmleri de proje kapsamında kamuoyuyla paylaşılacak.

Dünya Ahileri Ödülleri "Ahmet Yesevi Yolunda Ahi Evran Işığında" sloganıyla, dünyada ilk kez Dünya Ahileri Ödülleri sahiplerini bulacak. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatan, nesilden nesile esnaf ve sanatkarlığın nadide eserlerinin korumasını sağlayan, Ahilik kültürünün sürdürülmesinde etkin rol oynayan esnaf sanatkarlarımız ile meslek odaları ve STK’lar da proje kapsamında yer alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN