Salça yaparken günlerce beklemeye son! İşte 1 günde salça tarifi: Deneyen bir daha hazır almayacak

Salça yaparken günlerce beklemeye son! İşte 1 günde salça tarifi: Deneyen bir daha hazır almayacak

Domateslerin en bol olduğu yaz aylarında, evde salça yapmak adeta bir ritüel haline gelir. Ancak günler süren bu zahmetli süreci fırın kullanarak kısaltmak mümkün. Geleneksel yöntemlerle günler süren salça yapımını, fırında sadece bir gün içerisinde tamamlamak artık hayal değil. İşte size, bu pratik ve lezzetli salça tarifinin detayları.

Salça, Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri. Ancak, geleneksel yöntemlerle salça yapımı oldukça zahmetli ve zaman alıcı bir süreç olarak bilinir. Koca kazanlar kaynatılır, domatesler saatlerce pişirilir ve sonunda o enfes salça elde edilir. Ancak, günümüzün hızla akan temposunda, bu zahmete girecek zaman bulmak pek mümkün olmayabiliyor. İşte size, günlerce uğraşmadan, sadece 1 gün içinde fırında hazırlayabileceğiniz pratik bir salça tarifi.

MALZEMELER

20 kg salçalık domates

5-6 yemek kaşığı tuz

karisik-salca-tarifi.webp

YAPILIŞI

  1. İlk olarak domatesleri güzelce yıkayıp robottan geçirecek kadar küçültün.
  2. Ardından tencereye koyup suyunu çekene kadar (ortalama 2-3 saat) kaynatın.
  3. Kaynatırken içerisine 2 yemek kaşığı kadar tuzu ilave edin.
  4. Ardından iri delikli süzgeç ile kabukları ve çekirdekleri ayrılacak şekilde güzelce süzüp altına geçen pürüzsüz kısmını fırın tepsisine döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk yarım saat ellemeden ara ara (suyunu çekene kadar) pişiriyoruz.
  6. Ardından suyunu çekip kaşıktan akarken yavaş yavaş kayan bir kıvam elde ettikten sonra fırından alıp tamamen suyunu çekip kıvamı sertleşene kadar bekletiyoruz. Bu bekleme süresinde tadını kontrol ederek ara ara tuz ilave ediyoruz.
  7. Son olarak kuru olan kaba salçamızı alıp üzerini kapatacak kadar zeytinyağı ekliyoruz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN