Sadece 4 malzemeyle şekersiz brownie tarifi! Yapımı çok kolay, göz açıp kapayıncaya kadar hazır: Şekersiz olduğu anlaşılmayacak

Sadece 4 malzemeyle şekersiz brownie tarifi! Yapımı çok kolay, göz açıp kapayıncaya kadar hazır: Şekersiz olduğu anlaşılmayacak

Çay yanına şipşak ne hazırlayabilirim diye düşünüyorsanız hemen bu tarifi deneyin. Yapımı çok kolay, kalorisi düşük tatlı arayanlara. Tatlı krizinizi fit tarifle bastırın. Sadece 4 malzemeyle şekersiz brownie tarifi...

Tatlı krizlerini sağlıklı bir alternatifle bastırmak isteyenler için mükemmel bir tarif, sadece 4 malzemeyle hazırlayabileceğiniz şekersiz brownie! Hem yapımı çok kolay hem de lezzetiyle kimse şekersiz olduğunu anlamayacak. İşte adım adım şekersiz brownie tarifi:

MALZEMELER (6 DİLİM)

2 adet yumurta

2 adet orta boy muz (toplam 240g)

60g şekersiz bitter çikolata

1/2 paket kabartma tozu

Not: Eğer kıvamı çok sıvı gelirse, 1-2 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.

Üzeri için:

10g şekersiz bitter çikolata parçaları

resim-2024-09-14-134309970.png

YAPILIŞI:

  • Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
  • Muzları bir kaba alın, üzerine yumurtaları ekleyin.
  • Ardından eritilmiş şekersiz bitter çikolatayı ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Karışımı iyice homojen bir kıvama gelene kadar blender ile ezin. Eğer kıvam çok sıvı geldiyse, 1-2 yemek kaşığı kakao ekleyerek karışımı yoğunlaştırabilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımı bir fırın kabına dökün. Üzerine şekersiz bitter çikolata parçalarını serpin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişme süresi fırına göre değişebilir, bu yüzden kürdan veya çatalla kontrol etmeyi unutmayın.
  • Brownie'nizi dilimleyin ve servis yapın. Bu tarifle hazırladığınız brownie'nin her dilimi yalnızca 120 kalori! Tatlı krizlerinize sağlıklı ve lezzetli bir çözüm sunan bu tarif, kesinlikle favoriniz olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN