Devamsızlık ve sınıf tekrarına af geliyor mu? Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar: Bakan Tekin açıkladı

Devamsızlık ve sınıf tekrarına af geliyor mu? Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar: Bakan Tekin açıkladı

Devamsızlık ve sınıf tekrarı hakkında merak edilenler cevap buldu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin'den geldi. Peki, yeni müfredat nasıl olacak? İşte tüm detaylar...

Yeni müfredat hakkında açıklamalar yapan MEB Başkanı Yusuf Tekin, mayıs ayının ortalarını işaret etti. O tarihten itibaren müfredatın tamamlanacağını söyleyerek, sınıf tekrarı ve devamsızlık hakkında da açıklamalar yaptı. Peki, af gelecek mi? İşte tüm detaylar...

BİLGİYİ BECERİYE DÖNÜŞTÜRMEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in konuk olduğu Anadolu Ajansı'nın Editör Masası programında merak edilen sorulara cevaplar geldi. Ülkemizde eğitim gören 17 milyon öğrencinin yanı sıra 1 milyon 24 bin öğretmen, 107 bin 633 yönetici olduğunu hatırlattı. Yeni müfredatı gündemine alan Tekin, bilgiye erişimin çok kolay olduğu günlerde eğitim öğretim mantığı bilgiyi vermekten bilgiyi beceriye dönüştürmeye çevrildiğini belirtti.

i1yipvzfgua4i0cdal9yba.webp

EĞİTİMDE YENİ MÜFREDAT

Bakanlığın başlattığı çalışmayla bilgiyi beceriye dönüştürecek sistem için hazırlıklar sürüyor. Çalışmaların Mayıs 2025 tarihinde onay sürecinin tamamlanması tahmin ediliyor. Yeni müfredat hakkında Yusuf Tekin, "Bu müfredat her kademenin ilk sınıfında bu yıl uygulanmaya başlanacak. Sistemi önemli bir revizyona tabii tuttuk. Hepsini aynı anda yapmak kayıplar doğurabilirdi. Bu sebeple kademeli geçişi planladık. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimiz beceri temelli bir model olarak kurgulanmış model. Müfredatımız ağır olmakla eleştiriliyordu. Çocukların üzerindeki bu yükü hafifletmek istedik. Sadeleştirmeyi de yaptık. Yüzde 35 bandında müfredatımız hafifledi." sözlerini kullandı.

Türkiye'ye özgü bir model geliştirdiklerinden bahseden Tekin, "Türkiye modelini, kendi toplumsal yapımızın ihtiyaç duyduğu modeli geliştirebiliriz dedik. Çocuklarımızın toplumsal değerlerimizi içselleştirmesi ve hayatında yaşatabilmesi bizim önem verdiğimiz başka bir başlık. Bu yıla mahsus, yeni müfredata özgü kitapların basımı tamamlandı. Okullara bu hafta başı gönderilecek. 9 Eylül'de bu kitaplar okullarda olacak. 1. sınıfa başlayan öğrenci 12. sınıfa kadar yeni müfredat ve kitapla devam edecek." ifadeleriyle paylaştı.

02124738-manyet.jpg

SINIF TEKRARI VE DEVAMSIZLIK AFFI GELECEK Mİ?

Milyonlarca öğrencinin beklediği af konusunda da açıklamalar yapan Yusuf Tekin, öğrenciye kötü haberi verdi. Bakanlığın af yapacağını düşünerek devamsızlığa devam eden öğrencilere seslenen Tekin, devamsızlık ve sınıf tekrarıyla alakalı bir af uygulamasının gündemde yer almadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN