Ona ‘Talihsiz Temel’ deniyor, şansını o meyveyle döndürüyor!Azmi meyveleri şekle getirdi, sıra dışı hediyenin uğrak noktası oldu

Ona ‘Talihsiz Temel’ deniyor, şansını o meyveyle döndürüyor!Azmi meyveleri şekle getirdi, sıra dışı hediyenin uğrak noktası oldu

Çevresindeki herkes tarafından “Talihsiz Temel” olarak bilinen 59 yaşındaki Temel Yaşar Yazıcı, fındıklığından yola çıktı 10 yıldır farklı türlerde yaptığı üretimlerle dikkat çekiyor. Hem kalp hem kare şeklinde üretiyor, azmi ile meyveleri bile şekle getiriyor.

Trabzon'da herkes tarafından "Talihsiz Temel" olarak bilinen 59 yaşındaki Temel Yaşar Yazıcı, fındıklığını dönüştürdüğü karpuz bahçesinde yaptığı üretimle 10 yıldır yeni bir üretime imza atıyor. Kalp ve kare şeklinde karpuz üretimi yapan Yazıcı, hiç pes etmediğini belirterek çalışmaya çok meraklı olduğunu da ifade ediyor.

TARIMDA YENİLİK DÖNEMİ

Yurt dışında sıklıkla karşımıza çıkan kalp ve kare şeklindeki karpuzlar artık Türkiye'de de üretiliyor. Trabzon'da yaşamını sürdüren Temel Yaşar Yazıcı, tarımda yenilikçi yöntemleri kullanarak farklı bir girişime imza attı. Daha önceleri civciv yetiştiriciliği, terlik imalatı, temizlik ürünleri satışı gibi pek çok farklı alanda girişimlerde bulunan Ancak her seferinde eli boş kalan Yazıcı, bu kez turnayı gözünden vurdu. Ortahisar ilçesine bağlı Akoluk Mahallesi'nde 3,5 dönümlük fındık bahçesinden verim alamayınca karpuz üretmeye karar verdi.

Karadenizli Temel'in talihi şekilli karpuzla değişti

Japonya'dan getirdiği tohumlarla mavi karpuz yetiştirmek için kolları sıvayan Yazıcı, bu karpuzda istediği verimi alamadı. Karşılaştığı tüm zorluklara rağmen pes etmeden yoluna devam eden Yazıcı, İstanbul'dan getirttiği kalıplarla kalp ve kare şeklinde karpuz üretimi yapmaya başladı. Şekilli karpuz üretiminde başarıyı sağlayan Yazıcı, şimdilerde sıra dışı hediye arayanlar için bu karpuzları tavsiye ediyor.

HASAT DÖNEMİ BAŞLADI

3 çocuk babası Yazıcı, karpuz sürecinde hasat dönemine başladı. 10 yıldır uğraştığı karpuz üretiminde Japonya'ya örnek aldığını ifade eden Yazıcı, mavi karpuz da başarısız olsa da köşeli ve kalpli karpuza yönelerek başarıyı sağladığını aktardı. Mühendis arkadaşlarının önerileriyle bu işe giriştiğini ifade eden Yazıcı, "Ürettiğim kalpli karpuzlardan çok sevdiğim Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğim. Kendisine direkt verme şansım yok ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç'in aracılığıyla kendilerine yollayacağım." dedi. Bahçede dönüm başına 3 ton karpuz almayı beklediğini aktaran Yazıcı talebin kendisini mutlu ettiğini de söyledi.

Karadenizli Temel'in talihi şekilli karpuzla değişti - Yeni Şebinkarahisar Gazetesi

"HİÇ PES ETMEDİM"

Hedeflerinin büyük olmadığını aktaran Yazıcı, "Bana 'karpuzcu Temel', 'Talihsiz Temel' derler. Gelir benden karpuz alırlar. Kalpli karpuzları yurt dışından da isteyenler olabilir, ona göre hareket edeceğim." şeklinde konuştu. Yetiştirmesi oldukça zor olduğunu belirten Yazıcı, Gelişi güzel yapılabilecek bir iş olmadığının altını çizerek Japonlar yaparsa ben de yaparım diyerek bu işe giriştiğini aktardı. Asla pes etmeden yoluna kararlı bir şekilde devam ettiğini aktaran Yazıcı, çalışmaya çok meraklı olduğunu vurguladı. Yazıcı, “ Herkes beni sever. Burada halk arasında hatta il dışında her yerde 'Talihsiz Temel' olarak biliniyorum. Vallahi talihim döndü." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN