Eşinden habersiz kredi çekti! Yargıtay'dan emsal karar

Eşinden habersiz kredi çekti! Yargıtay'dan emsal karar

Adana'da yaşanan bir boşanma davasında eşinin habersizce çektiği kredi nedeniyle mağdur olan kadına Yargıtay'dan güzel haber. Yargıtay, eşinin bu davranışının kadının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu belirterek, kocasının manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Adana'da yaşayan Gülenay L. ile Kutay L. karşılıklı boşanma davası açtı. Gülenay L. eşinin evlilikleri sırasında kendisinden habersiz kredi çekip borca girdiğini, bu durumdan haberi olmadığını söyleyerek eşinin kusurlu olduğunu ifade etti. Gülenay L. manevi tazminat talebinde de bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre, Adana Bölge Adliyesi 2. Hukuk Dairesi, manevi tazminat talebini reddetti. Boşanma davası Yargıtay'a taşındı.

ERKEĞİN DAVRANIŞI KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI NİTELİĞİNDE

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi içtihatlara giren bir karar verdi. Türk Medeni Kanununda boşanmaya sebep olan olaylar nedeniyle kişilik hakkı saldırıya uğrayan tarafın kusurlu olandan manevi tazminat isteyebileceğinin belirtildiği kararda, eşinden habersiz kredi çekip borçlanarak hakkında icra takibi yapılan ve eve haciz gelmesine sebebiyet veren kocanın tamamen kusurlu olduğu belirtildi.

MANEVİ TAZMİNAT ÖDEYECEK

Kocanın evlilikteki bu davranışlarının aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu ifade edilerek, erkeğin manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmedildi.

Bu karar, evlilik birliğine karşı eşlerin birbirlerine karşı sorumluluklarını ve haklarını daha net bir şekilde ortaya koydu. Karar, özellikle kadınların ekonomik şiddete uğraması durumunda yasak haklarını kullanmasına olanak tanıyor. Yargıtay'ın kararı benzer davalara emsal teşkil edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN