RTÜK yayın lisansını iptal etmişti: Açık Radyo'dan 'necefli maşrapa' ile veda

RTÜK'ün lisansını iptal ettiği Açık Radyo, bugün yaptığı son yayının ardından dinleyenlerine veda etti. Radyo'nun sosyal medya hesabından yapılan 'necefli maşrapa' göndermesi dikkat çekti. Açık Radyo ekibi hukuki yollara başvurduktan sonra yayın hayatına devam edeceklerini ve bu durumu "kısa bir ara" olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

30 yıldır bağımsız yayınlarını sürdüren Açık Radyo, bugün saat 13.00 itibarıyla kapandı. İstasyonun karasal yayınının yanı sıra dijital mecralardaki yayınına da son verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından lisansı iptal edilen Açık radyo, kararı kabul etmeyerek hukuk karşısında hakkını arayacak. Kararın lehe sonuçlanacağını öngören Açık Radyo ekibi, bu ayrılığı "kısa bir ara" olarak görüyor.

Son yayını, Açık Radyo’nun kurucusu Ömer Madra yaptı. Madra, "Bitiriyoruz artık, tüm Açık Radyo dinleyicilerine ve destekçilerine teşekkür ederiz. Açık Radyo kainatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine açık kalacaktır" sözleriyle dinleyenlerine seslendi.

Açık Radyo'nun sosyal medyadan yaptığı paylaşımda TRT'nin yayın hayatına başladığı ilk dönemlerde yaşanan teknik arıza sırasında gösterilen Necefli Maşrapa yer aldı.

RTÜK, yayın sırasında "Ermeni Soykırımı" ifadesi nedeniyle kuruluşa ceza vermiş, program durdurma cezasının uygulanmaması üzerine ise Açık Radyo'nun lisansını iptal etmişti.

Açık Radyo'nun idare mahkemesinden edindiği yürütmeyi durdurma kararı geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı.

Radyo tarafından 11 Ekim'de yapılan konuya ilişkin açıklamada, "Türkiye'de ve belki de dünyada en geniş çapta ses ve ifade biçimlerine muazzam bir alan açmış radyomuz tamamıyla bürokratik ve teknik bir gerekçeyle ifade özgürlüğünden mahrum bırakılıyor. Oysa milyonlarca dinleyicisinin kolaylıkla şahitlik edebileceği gibi Açık Radyo bunca yıldır yaratmış olduğu toplumsal etki sayesinde susturulamaz" denilmişti. Çeşitli yasal yollara başvurmak suretiyle hukuki mücadeleyi sürdürecekleri mesajının paylaşıldığı açıklamada, "Karasal yayın hayatımıza ilişkin bu ayrılığın, geçici olacağını ve bir an önce sona ereceğini umuyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN