Gülleriniz büyümüyorsa bu yöntemi deneyin! Gül dalları dolup taşacak! Herkes sizden gül fidesi isteyecek

Gülleriniz büyümüyorsa bu yöntemi deneyin! Gül dalları dolup taşacak! Herkes sizden gül fidesi isteyecek

Bahçeye diktiğiniz gülleriniz bir türlü büyümüyorsa bazı şeyleri eksik yapıyor olabilirsiniz. Gül dallarını adeta coşturan o yöntem yılların bahçıvanından geldi. Bu yöntem ile herkes güllere hayran kalacak her gelen bir dal fide isteyecek.

Bahçelerin vazgeçilmez çiçekleri arasında yer alan güller bazen istediğimiz gibi büyümeye biliyor. Güllerin büyümesi için uygulayabileceğiniz belli başlı adımlar bulunurken işin üstatları gül büyütmenin inceliklerini anlattı. İşte gülleri doğru bir şekilde büyütmenin adımları…

GÜL NASIL BÜYÜTÜLÜR?

1. Doğru Toprak Seçimi:

Gülleri doğru bir şekilde büyütmek için en önemli detaylardan biri de doğru toprak seçimidir. İyi drenaj yapabilen besin maddeleri açısından zengin ve pH seviyesi uygun bir toprak tercih etmeniz gerekiyor.

Evde Gül Nasıl Yetiştirilir, Gül Bakımı Nasıl Yapılır? (Adım Adım Anlatımlı) - Yemek.com

2. Güneş Işığı:

Güllerin büyürken en az 6 saat güneş ışığına maruz kalması gerekmektedir. Bu nedenle gül dikimi yaparken güneş ışığının yeterli olduğu alanları tercih etmeniz gerekmektedir.

3. Sulama:

Gül bitkisi düzenli sulamayı seven bitki çeşitleri arasında yer almaktadır. Fakat Gülleri sularken su birikintisi oluşturmadan sulamayı tercih etmeniz gerekiyor. Bu nedenle toprağın üst kısmı kurudukça sulama yapmanız yeterli olacaktır.

Gül yetiştiriciliği koronavirüs engeline takıldı - HABERLER

4. Gübreleme:

Gül bitkisinin uygun zamanlarda uygun miktarlarda gübrelenmesi gerekiyor. Organik gübreleri tercih etmenizde riskinin gelişimi açısından son derece önemlidir.

5. Budama:

Gül bitkisinin düzenli olarak budanması gerekiyor. Budama işlemi ise bitkinin daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde büyümesine destek olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN