Sinop'tan karikatür dünya birinciliği!

Sinop'tan karikatür dünya birinciliği!

Sinop’un Boyabat ilçesinde, ortaokul öğrencisi Fatih Dursun, hayvan haklarına dikkat çekmek amacıyla çizdiği karikatür ile uluslararası alanda büyük bir başarıya imza attı. Dursun, Belçika’da düzenlenen 36. Uluslararası Olense Karikatür Yarışması’na katıldı ve yüzlerce çizim arasından birinci seçildi.

Boyabatlı öğrenci Fatih Dursun, dünya karikatür yarışmasında birinci oldu. Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Fatih Dursun’un karikatürü, juri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmede dikkate değer bulunarak, dünya birinciliği ödülüne layık görüldü.

Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yıllık eğitim hayatında birçok öğrencisinin ulusal ve uluslararası alanda ödüller kazandığını belirtti.

yeni-proje-1-001.jpg

Ayrancıoğlu, “Fatih’in ulaştığı büyük başarıyla gurur duyuyoruz. Karikatür atölyelerimizde öğrencilere disiplini, emek vermeyi ve sevgiyi aşılayarak büyük başarılara ulaşmalarını sağlıyoruz. Fatih, hayvanların yaşama hakkını karikatürün etkili diliyle yansıtarak bu konuda dünyaya önemli bir mesaj verdi” dedi.

Okul Müdürü İlhan Özkan da, Fatih Dursun’u tebrik ederek, “Başarılarının devamını diliyorum” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN