'Uzaklar-Bozkırın Yankısı' Bayburt'tan yankılandı

Ünlü piyanist Evrim Demirel’in Kenan Yavuz Etnografya Müzesi için yaptığı ve “Uzaklar-Bozkırın Yankısı” adını verdiği bestenin Dünya prömiyeri Bayburt’un Beşpınar köyünde yapıldı. Konser yöre halkı ve sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Cağdaş Türk Müziği alanında uluslararası başarılarıyla tanınan, ünlü piyanist-bestekar Prof. Dr. Evrim Demirel’in Kenan Yavuz Etnografya Müzesi için yaptığı ve “Uzaklar-Bozkırın Yankısı” adını verdiği bestenin Dünya prömiyeri Bayburt’un Beşpınar köyünde yapıldı.

konser-1-001.jpg

Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, klasik müzik eleştirmeni Serhan Bali’nin sunumu, Piyanist Gülru Ensari ve keman sanatçısı Prof. Dr. Sevil Ulucan’ın yorumlarıyla gerçekleşen konser büyük ilgi gördü.

Müze Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Onur Yavuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı ‘kültür yolu’ projesini anlamlı bulduklarını ve projeye katkı sunacak etkinliklere imza attıklarını söyledi.

konser-2-001.jpg
İrfan Onur Yavuz

Yavuz şöyle konuştu:

“Sürdürülebilir bir turizm için, ülkemizin her karış toprağının sahip olduğu zenginlikleri görünür kılmamız gerekiyor. Anadolu’ya yayılmış bir kültür turizminin alt yapısını oluşturmak adın Kültür ve Turizm Bakanlığımızın başlattığı “kültür yolu” projesi son derece önemli bir adımdır. Biz de Kenan Yavuz Etnografya Müzesi olarak, sivil bir girişimi başlattık ve gerek düzenlediğimiz konserlerimiz, sanat çalıştaylarımız, sanatçı yerleştirme programlarımız ve Anadolu’nun güzelliklerini bugüne taşıyan etkinliklerimiz ile sürece katkı koyuyoruz. Aldığımız ulusal ve uluslararası ödüller ile taçlanan faaliyetlerimize, gönüllülük esasına dayalı olarak, sosyal sorumluluk bilinci ile destek veren sanatçılarımıza ve dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Erzincan-Gümüşhane-Bayburt-Erzurum-Trabzon’dan oluşan bir kültür aksı oluşumunu gündeme taşımak ve ülkemize yeni bir turizm kümesi kazanmasına öncü olmayı hedefliyoruz.”

Prof. Dr. Evrim Demirel ise şunları söyledi:

“Bahar aylarında Kenan Yavuz Etnografya Müzesini siyaret etmiştim. Anadolu’nun güzelliklerini, dokusunu, kokusunu, muhabbetini ve paylaşım geleneğini deneyimledim. Buradan aldığım güç ile sadece müzemize özgü bir piyano-keman bestesi yaptım. Besteme Uzaklar-Bozkırın Yansıması adını verdim ve Anadolumuzun kadim toprağı Bayburt’a, müzeye taşıdım. Konserimize ve besteme gösterilen ilgi meslek hayatımın en gurur verici anlarından birini yaşattı bana."

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Danışma Kurulu Üyesi, Araştırmacı-Yazar ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali ise şöyle konuştu:

“Kültür mirasımızın taşıyıcı kolonlarından biri olan Kenan Yavuz Etnografya Müzemiz ülkemizin gururu oldu. Kendisi bir sosyal sorumluluk projesi olan müzemize, biz de aynı bilinç ile destek olmaya çalışıyoruz. Her yıl geleneksel olarak, müzemizde uluslararası alanda ses getiren faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Giderek genişleyen, dalga dalga büyüyen bir müze olmayı başardık. Ülkemizin ve Dünya’nın dört bir yanından aldığımız geri dönüşler bizi heyecanladırıyor. Bayburt’un kırsalında bir köyde kurulu olan müzemizin geldiği yer,aldığı ödüller ve sayısız proje teklifi inanılmaz bir düzeye ulaştı.Biz özgün ve örnek bir müze olarak bir rol model ortaya koyduk."

konser-3.jpg

Buart Sanat Atölyesi'nin tarihçi, yazar Dr. Pelin Batu ve araştırmacı yazar Serhan Bali liderliğinde organize ettiği kültür turu katılımcıları ve yerel halkın iştirak ettiği konser büyük ilgi gördü. Programda davetlilerle Anadolu’nun geleneksel yemişi hedik ile üzüm ikram edildi. Sanatçılar müze için yapılan özel bestenin yanında, klasik müzik ve Türk Müziğinin özgün eserlerinin icrasını gerçekleştirdiler.

konser-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN