Ahmet Güneştekin’in hafıza, göç ve malzeme temalarını işlediği en kapsamlı sergisi “Kayıp Alfabe”, Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluştu. 20 Temmuz 2025’e kadar açık kalacak olan sergi, sanatçının çok katmanlı hikayeleriyle kolektif hafızaya güçlü bir yolculuk sunuyor.
Ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin’in uzun zamandır merakla beklenen kapsamlı sergisi “Kayıp Alfabe”, 16 Ocak’ta Artİstanbul Feshane’de kapılarını açtı. Küratörlüğünü Christoph Tannert’in üstlendiği sergi, sanatçının hafıza, göç, ses, görüntü ve malzeme kullanımıyla şekillendirdiği disiplinlerarası eserlerini bir araya getiriyor. Sergi, 20 Temmuz 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
SERGİNİN AÇILIŞINI İMAMOĞLU YAPTI
TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılışı yapılan sergi, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal’den ilham alıyor. İmamoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Artİstanbul Feshane’nin İstanbul’a çok yakıştığını belirterek şunları söyledi:
“BU ÜLKENİN İYİLEŞMEYE İHTİYACI VAR”
“Artİstanbul Feshane, bu şehrin ve bu ülkenin her yönüyle iyileşmeye, ihya olmaya, restore edilmeye, duygularını anlamaya, birbirimizi hissetmeye çok ihtiyacı olduğunu ortaya koyuyor. Ahmet Güneştekin’in Kayıp Alfabe Sergisi’nin de ziyaretçilerde aynı iyileşme duygusunu yaratacağına inanıyorum. Bu etkinlik, uluslararası sanat adına da etkileyici bir buluşmanın parçası. Sanatın verdiği huzur ve derinliği hissederek, buradaki mesajları anlamamız büyük önem taşıyor. Bu vesileyle tüm İstanbulluları sergiyi görmeye davet ediyorum.”
İmamoğlu ayrıca, Feshane ve çevresindeki restorasyon projelerinin Haliç’i dünyanın önemli sanat merkezlerinden biri yapma hedefine katkı sağlayacağını belirtti. “İstanbul büyüsün, Türkiye büyüsün” diyerek, birlikte üretme ve sanata daha fazla alan açma çağrısında bulundu.
MURAT ÜLKER SÜRPRİZİ
Sergide konuşma yapan Murat Ülker, Güneştekin’in sanatının anlam arayışını ve hikaye oluşturma çabasını etkileyici bir şekilde yansıttığını ifade etti. Ülker, sanatçının her sergisinde yenilikçi bir bakış açısı sunduğunu belirterek, “Kayıp Alfabe sergisi, Güneştekin’in kolektif hafızaya atıfta bulunan ve çok katmanlı öykülerle toplumla bağ kuran tarzının en güçlü örneklerinden biri” dedi.
Ahmet Güneştekin ve Murat Ülker
Ahmet Güneştekin’in, Ülker, Godiva ve McVitie’s gibi markalar için ürettiği özel eserlerin markaların tarihini ve ruhunu başarıyla yansıttığını ifade eden Ülker, bu eserlerin topluma daha geniş kitlelerle buluşma fırsatı sunduğunu vurguladı.