Belediye tarafından okullarda atık pil eğitimi veriliyor

Belediye tarafından okullarda atık pil eğitimi veriliyor

Giresun Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü “Çevre ve Doğa Dostu” bir hizmet anlayışıyla gelecek nesillere sağlıklı ve güzel bir dünya emanet etmek için farkındalık yaratacak etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, tehlikeli atıklar kategorisinde bulunan atık pillerin düzenli olarak toplanması, insan sağlığına ve çevreye vereceği zararın önlenmesi amacıyla eğitimlerine devam ediyor.

Son olarak, Namık Kemal İlkokulu’nun talebi üzerine, öğrencilere uygulamalı eğitim düzenlenerek, öğrencilere Atık pillerin zararları, toplanması ve bertarafı hakkında bilgilendirme yapıldı.

ATIK PİL NEDEN TOPLANMALI

Piller çoğu zaman organik maddelerle aynı çöp kutusuna atılıyor. Oysa pillerin içerisinde çinko, mangan, civa, lityum, nikel, mangan, kobalt, kadmiyum ve kurşun gibi ağır metaller yer almaktadır. Toprağa karışan piller, bitkiler ve hayvanlar yoluyla insan besin zincirine geçmekte ve büyük tahribatlara yol açmaktadır. Pillerin içerisindeki bu zararlı maddelerin sinir sistemi tahribatları, sakat doğumlar, kansızlık, mide rahatsızlıkları ve bazı kanserlere etkisinin olduğu bilinmektedir. Evlerde, işyerlerinde, ulaşımda ve sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Pillerin, motorlarda, elektronik cihazlarda, saatlerde, kameralarda, hesap makinelerinde, işitme aletlerinde, kablosuz telefonlarda, oyuncaklarda vb. yerlerde geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Son yıllarda artan pil kullanımı, insan sağlığı ve çevre için potansiyel tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış pillerin tehlike oluşturmaması için ayrı toplanması, taşınması, geri dönüşümü ve bertarafı gerekmektedir. Ayrıca pillerdeki tehlikeli ve zararlı metallerin azaltılması da zaruri bir konudur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN