Başkan Ünlüce Porsuk için vatandaşa çağrıda bulundu

Başkan Ünlüce Porsuk için vatandaşa çağrıda bulundu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir video ile Porsuk Çayı'nın temiz kalması için yapılacakları anlattı ve vatandaşlara çağrıda bulundu.

ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından 3 yıldır sürdürülen “Porsuk Baraj Gölü Havzası ve Porsuk Çayı Havzası Koruma Planı Hazırlama” projesinin kapanış toplantısı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de Porsuk konusunda sosyal medyada bir video yayınladı.

Porsuk Çayı kenarında yürürken vatandaşlara seslenen Başkan Ünlüce, “Sevgili hemşehrilerim, Porsuk Çayı'nın bu güzel yürüyüş yolunda sizleri bir konuda bilgilendirmek ve çok hayati bir konuda sizlerden bir ricada bulunmak istiyorum. Çeşmelerimizden akan su, sağlığımızdan temizliğimize, hayatımızın her aşamasında yer alan vazgeçilmez temel ihtiyacımız. İklim krizine bağlı olarak kuraklık ve yaratılan kirlilik sebebiyle su kaynaklarımız azalmakta. Şehrimizin tek su kaynağı olan Porsuk'la ilgili ESKİ Genel Müdürlüğümüz çok önemli bir çalışma ortaya koydu. Birçok kurum ve kuruluşun da katkılarıyla suyumuzun daha fazla kirlenmemesi için 3 yılı aşkın bir süredir Porsuk Barajı ve nehrini korumak amacıyla üzerinde çalıştığımız Porsuk Baraj Gölü Havzası ve Porsuk Çayı Havzası Koruma Projesi'nin sonuna geldik.” dedi.

Porsuk Baraj Gölü Havzası ve Porsuk Çayı Havzası Koruma Planı Hazırlama projesinin detaylarına dikkat çeken Başkan Ünlüce, “Peki, bu koruma projemizde nelere önem verdik? Öncelikle fabrikaların atık sularını Porsuk nehrine daha temiz vermelerini sağlayacağız. Diğer önemli bir adımda tarım alanlarında zararlı ilaç ve gübre kullanımının önüne geçecek hayvancılık kaynaklı oluşan atıkların yeraltı sularına ve derelere karışmasını önleyeceğiz. Ayrıca madencilik faaliyetlerinin Porsuk Çayı'nda neden olduğu kirliliği en aza indirmek için diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde hep beraber çalışacağız. Bu yaptığımız çalışmalar sadece bugünü değil çocuklarımızın geleceğini de koruyacak.” diye konuştu.

“Eskişehir’in geleceğini birlikte koruyalım!” çağrısında bulunan Başkan Ayşe Ünlüce, “Bizler Eskişehir'de yaşayan herkes tüm hemşehrilerim suyu daha bilinçli kullanma konusunda ve aynı zamanda Porsuk Çayı'nı kirletmeme hususunda gerekli gayreti en üst düzeyde göstermemiz gerekiyor. Unutmayalım bu güzellikler, bu güzel Eskişehir ve bu güzel Porsuk Çayı'mız gelecekte çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız olacak.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN