Düğünde kuzenini öldüren sanığın ifadesi ortaya çıktı: Mermi olup olmadığını kontrol etmek isterken ateş aldı

Düğünde kuzenini öldüren sanığın ifadesi ortaya çıktı: Mermi olup olmadığını kontrol etmek isterken ateş aldı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bir düğünde, Metin İstek’in ruhsatsız tabancasının kazara ateş alması sonucu kuzeni Sedat İstek hayatını kaybetti. Metin İstek, verdiği ifadede, "Tabanca tutukluluk yapınca ben de şarjörü çıkardım. Tabancanın namlusunda mermi olup olmadığını kontrol etmek isterken tabanca bir anda ateş aldı" dedi.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Saraybosna Mahallesi'nde, düğün sırasında havaya ateş açan Metin İstek tutukluk yapan tabancasının ateş alması sonucu kuzeni Sedat İstek’in ölümüne neden oldu.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan İstek, ilk müdahalesinin ardından Kayseri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Sedat İstek, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Metin İstek ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'MERMİ OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDERKEN TABANCA BİR ANDA ATEŞ ALDI'

Tutuklanan Metin İstek'in emniyette verdiği ifadeye göre düğünde silahının tutukluluk yaptığını söyleyen İstek, şunları söyledi:

"Düğünü Sedat ile beraber takip ettik. İlerleyen saatlerde eğlence artınca belimdeki ruhsatsız tabancayı çıkararak havaya 8-9 el ateş ettim. Tabanca tutukluluk yapınca ben de şarjörü çıkardım. Tabancanın namlusunda mermi olup olmadığını kontrol etmek isterken tabanca bir anda ateş aldı. Bana yaklaşık 2 metre uzaklıkta bulunan kuzenim Sedat başından yaralandı. Olay sonrası Sedat'ın yanına giderek kendisine sarıldım ve 'Ben nasıl böyle bir hata yaptım?' dedim. Düğünde bulunanların uzaklaşmam gerektiğini söylemesi üzerine, olay yerinden ayrıldım. Daha sonra polisi arayarak teslim olmak istediğimi söyledim. Olay tamamen kaza ile meydana geldi. Aramızda hiçbir husumet bulunmamaktadır" dediği ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN