Açlık grevindeki Fernas işçisi baygınlık geçirdi

Açlık grevindeki Fernas işçisi baygınlık geçirdi

52 günlük hak arayışlarının ardından açlık grevine başlayan Fernas Madencilik işçileri, Ankara'da Konur Sokak'tan Kurtuluş Parkı'na yürüdü. Basın açıklaması yapmalarına izin verilmeyen işçiler parkta oturma eylemi başlattı. İşçilerden biri baygınlık geçirdi.

Açlık grevinin ikinci gününde gözaltına alınan Fernas Madencilik işçileri, ifadelerinin alınması ve sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Çankaya Konur Sokak'ta bir araya gelen işçiler tekrar Kurtuluş Parkı'na yürüyüş başlattı. Beşer kişilik gruplar halinde hareket etmeleri halinde izin verilen gruba CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu da eşlik etti.

Kurtuluş Parkı'na ulaşan Fernas işçilerinin parkta basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı. Parkın kapatılmasına ilişkin konuşan bir polis yetkilisi, parkın eylem alanı olmasını istemediklerini söyleyerek "Çıplak ayakla dolaşmayacaksınız." uyarısını yaptı.

'OTURMA EYLEMİ VE AÇLIK GREVİ DEVAM EDECEK'

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, işçilerin talepleri çözüme kavuşana kadar oturma eylemini ve açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı. İşçilerin oturma eylemine geçtiği sırada bir Fernas işçisi baygınlık geçirdi. İşçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

'İŞVEREN İLE MÜZAKERE ZEMİNİ İSTİYORUZ'

Başaran Aksu, "Biz madenciler olarak bu alandan ayrılmayacağız, bu alanda durmaya devam edeceğiz. Biz işverenler ile müzakere zemininin kurulmasını, bu sorunun toparlanmasını istiyoruz. Çünkü çok haklıyız. İşverenin temsilcileriyle her zeminde tartışmaya hazırız. Üç işçi temsilcisi arkadaş gidecek. Biz sendika olarak aradan da çekiliyoruz." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN