Grevdeki Fernas’ın sahibi Nasıroğlu: Ülkeye yatırım yapılmasını istemiyorlar! Münafık bir grup sendika başkanı ve siyasiler...

Grevdeki Fernas’ın sahibi Nasıroğlu: Ülkeye yatırım yapılmasını istemiyorlar! Münafık bir grup sendika başkanı ve siyasiler...

AK Partili Ferhat Nasıroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında direnişteki Fernas işçilerini "marjinal grup" olarak nitelendirerek, "Yatırımcıların ülkeye yatırım yapmasını istemiyorlar" dedi. Nasıroğlu, ayrıca sendika başkanını "münafık" ifadeleriyle hedef aldı.

AK Parti Batman Milletvekili ve Adencilik’in sahibi Ferhat Nasiroğlu, 52 gündür haklarını talep etmek için direnişte olan maden işçilerine yönelik sert açıklamalarda bulundu. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında işçileri, sendikalarını ve CHP lideri Özgür Özel’i suçlayan Nasiroğlu, direnişin arkasında siyasi amaçlar ve marjinal grupların olduğunu öne sürdü.

'YATIRIMCILARI HEDEF ALIYORLAR'

Nasiroğlu, basın toplantısında bazı grupların Türkiye'de yatırımları engellemeye çalıştığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bazı marjinal gruplar, yatırımcıların bu ülkeye yatırım yapmasını istemiyor, insanları tahrik ediyor. Siyaset de buna destek veriyor. CHP de bu grupları Meclis’e taşıdı, kendi araçlarıyla bu işçileri Meclis'e getirdiler.”

'TEHDİT EDİLİYORUZ, AMA YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Nasiroğlu, Soma’da kendilerine yönelik sistematik bir saldırı kampanyası yürütüldüğünü ve çalışan işçilerin de tehdit edildiğini öne sürdü. “Soma'da 450 kardeşimiz çalışıyor ve hepsi tehdit ediliyor. Biz de tehdit ediliyoruz. Ancak geçmişte bu tehditlere boyun eğmedik, şimdi de eğmeyeceğiz. Yatırımlarımıza devam edeceğiz, çalışanlarımızla barışık şekilde yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

'ÖZGÜR ÖZEL İŞÇİLERE YALAN SÖYLÜYOR'

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de sert bir dille eleştiren Nasiroğlu, işçileri yanılttığını iddia etti:

“Özgür Özel size yalan söylüyor, kardeşlerim. O kötü niyetli zihniyete inanmayın. Bu gruplar sizin duygularınızı kullanarak kendi çıkarlarına prim yapmaya çalışıyor. Sendikalar da sizi yalnızca görünür olmak için kullanıyor. Medyada daha önce adını bile duymadığınız kişiler, sizin sayenizde ön plana çıkmaya çalışıyor. Sizi sokaklara dökmeye çalışan bu marjinal zihniyetlere karşı dikkatli olun.”

'SORUN 10 DAKİKADA ÇÖZÜLÜR ANCAK MÜNAFIK BİR GRUP...'

Gazetecilerin işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Nasiroğlu, yer altı madenciliğinde 3 vardiya sisteminin normal olduğunu söyledi ve ekledi:

“İşçilerin dile getirdikleri ile eylemleri birbirini tutmuyor. Çünkü niyet başka. Bu eylemleri kendilerine malzeme edenler çekilsin, sorun 10 dakikada çözülür. Ancak münafık bir grup, sendika başkanı ve siyasiler bu işi çözümsüz bırakmak istiyor.”

'MÜNAFIKLAR ORDUSU ÇÖZÜMÜN ÖNÜNDE ENGEL'

Nasiroğlu, konuşmasının sonunda eylemlerden bazı grupların siyasi çıkar elde etmeye çalıştığını savundu:

“Bu sorunun önündeki en büyük engel, münafık bir zihniyetin ve sendika başkanının olayları körüklemesidir. Siyasette de maalesef bu münafıklar var. Münafıklar ordusu bir araya gelince sorun çözülemez hale geliyor.”

İŞÇİLERİN DİRENİŞİ 52 GÜNÜ GERİDE BIRAKTI

Duvar'da yer alan habere göre; maden işçileri, Adencilik’in Soma’daki maden işletmesinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hak ettikleri ücretlerin ödenmesi için 52 gündür eylem yapıyor. Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde yürütülen eylem, işçilerin talepleri karşılanana kadar devam edeceğini belirttikleri bir direnişe dönüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN