Ücretsiz olacağı söylenen tünelin geçiş ücretine bir yılda üçüncü zam! İki ilçeyi birbirine bağlıyor

Ücretsiz olacağı söylenen tünelin geçiş ücretine bir yılda üçüncü zam! İki ilçeyi birbirine bağlıyor

Hizmete girdiği dönemde ücretsiz olacağı ilan edilen Göcek Tüneli'nden geçiş ücretine 2024 yılı içerisinde üçüncü kez zam yapıldı. İşte, Göcek Tüneli geçiş ücreti...

Muğla'da ücretsiz olacak denilerek açılan Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan 950 metrelik Göcek Tüneli'nin geçiş ücretine zam geldi. Birinci sınıf (otomobil) araçlar için geçerli geçiş ücreti 35 TL'den 41 TL'ye yükseldi.

GÖCEK TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Kisadalga'da yer alan habere göre, Göcek Tüneli için ilk zam 7 Ocak 2024'te gelmişti. Bu tarihte birinci sınıf araçlar (otomobil) için 15 TL olan ücret 25 TL'ye yükselirken, 15 Mayıs 2024'te yapılan haberlerde ise geçiş ücretleri birinci sınıf araçlar (otomobil) için 25 TL'den 35 TL'ye yükselmişti.

Bu yıl içerisinde ise üçüncü zam yapılarak tünelin geçiş ücreti 35 TL'den 41 TL'ye yükseltildi.

Tünelden geçiş ücretine 2024 yılında üçüncü kez zam yapılmış oldu.

GÖCEK TÜNELİ NE ZAMAN AÇILDI?

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yer alan Göcek Tüneli'nin ilk etapta tek tüp olarak 9 Eylül 2006 tarihinde hizmete girdi. Tünelin iki tüpü ise 2015 yılında inşa edilerek kullanıma açıldı.

D400 kara yolundan geçen tüneline Göcek mahallesine yakınlığından dolayı 'Göcek Tüneli' ismi verildi.

gocek-tuneli-gecis-ucreti-ne-kadar.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN