Alman Bakan İsrail'in okul bombalamasını meşrulaştırmaya çalıştı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, dün parlamentoda yaptığı konuşmada, Filistin'de on binlerce sivili öldüren İsrail'in saldırılarını "meşru müdafaa" diyerek gerekçelendirmeye çalıştı.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'de soykırım savaşı yürütüyor. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Hamas'ın sivillerin arkasına saklandığını ve sivil yerlerin koruma statüsünü kaybettiğini savundu.

'İSRAİL'İN YANINDAYIZ'

"Biz İsrail'in yanındayız. İsrail'in güvenliği Alman devlet doktrininin bir parçası." diyen Baerbock, "Meşru müdafaa sadece teröristlere saldırmak değil onları yok etmek anlamına gelir. Hamas teröristleri insanların arkasına, okulların arkasına saklandığında sivil yerler koruma statüsünü kaybeder çünkü teröristler bunu kötüye kullanır." şeklinde konuştu.

Almanya, Uluslararası Adalet Divanı'ndaGazze'de soykırım yaptığı suçlamasıyla yargılanan İsrail'e silah ve mühimmat desteğini de sürdürüyor.

'İSRAİL'İ HER ŞEKİLDE DESTEKLEYECEĞİZ'

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock daha önce İsrail ziyareti sırasında, "İsrail'i ihtiyacı olan her şeyle destekleyeceğiz ve her şey, her şey demektir" ifadelerini kullanmıştı.

Baerboc, İsrail’in somut taleplerle Almanya'ya başvurmasını isteyerek, "İsrail, askeri destek de dahil olmak üzere Almanya'dan ihtiyaç duyduğu her türlü yardımı alacaktır." demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN