Malatya depreminin bilançosu belli oldu: 94 kişi yaralandı, 2 bina ağır hasarlı

Malatya depreminin bilançosu belli oldu: 94 kişi yaralandı, 2 bina ağır hasarlı

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, bugün Malatya'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 6 büyüklüğündeki depremde 94 kişinin yaralandığını, iki binanın ağır hasar aldığını söyledi.

Malatya’nın Kale ilçesinde 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, saat 10.46’da gerçekleşen sarsıntı Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli’de de hissedildi. 6,5 kilometre derinlikte gerçekleşen depremde panik yaşayan vatandaşların yaralanmasıyla toplamda 94 kişi hastanelere kaldırıldı.

4 VATANDAŞ KURTARILDI

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, deprem sonrası AFAD koordinasyon merkezinde tüm kurumlarla bir araya geldiklerini belirtti. Hatipoğlu, UMKE, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, jandarma ve diğer ekiplerin hızla sahaya çıkarıldığını söyledi. Depremde herhangi bir binanın yıkılmadığını ifade eden Vali, yalnızca çatlak oluşan bir binada mahsur kalan 4 vatandaşın ekipler tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Hatipoğlu, "Hem Elazığ hem de Malatya başta olmak üzere tüm depremden etkilenen illerimize geçmiş olsun. Şükürler olsun ki ilimizde enkaz altında kalan vatandaşımız olmadı. Panik esnasında oluşan yaralanmalarla ilgili hastanelerimize 94 civarında başvuru yapıldı" dedi. Yaralananların çoğunun merdivenlerden düşme, panik esnasında çarpma ya da deprem sırasında yapılan işlerden kaynaklandığını ekledi. Hastaneye başvuranlar arasında yoğun bakımda olan iki kişinin kalp ritim bozukluğu nedeniyle tedavi altında olduğu, bu durumun panikten kaynaklandığı bildirildi.

AĞIR HASARLI İKİ BİNA TESPİT EDİLDİ

Elazığ'da ilk incelemelere göre iki binanın ağır hasar aldığı bilgisi paylaşıldı. Vali Hatipoğlu, bu binalardan birinin daha önce yıkım sürecinde hasar gördüğünü ve çalışmaların sürdüğünü belirtti. "Bazı köy yollarımızda taş düşmesi ve heyelan nedeniyle ufak çaplı kapanmalar yaşandı, ancak ekiplerimiz şu anda müdahalede bulunuyor. Şu an itibarıyla kapalı yolumuz bulunmamaktadır" dedi.

ŞU AN İÇİN BEŞ İLDE OKULLAR TATİL

Vatandaşlara gereksiz yere trafiği işgal etmemeleri yönünde çağrı yapan Hatipoğlu, “Hizmet araçlarımızın hızlıca ulaşımı için trafik düzenine uyulması hayati önem taşıyor. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunun da değerlendirme aşamasında olduğunu belirten Vali, "Hayatın olağan akışına en kısa sürede dönülmesi arzusundayız. Akşam yapacağımız değerlendirmeyle yarın için okulların durumu netleşecek" dedi.

'HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA DÖNMEK İSTİYORUZ'

AFAD ekiplerinin çalışmalarını sahada sürdürdüğünü belirten Hatipoğlu, vatandaşlara destek sağlamak için tüm kurumların en yüksek duyarlılıkla çalıştığını ifade etti. "Bizim arzumuz, hayatın en kısa sürede normalleşmesi ve vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde günlük yaşamlarına dönmesi. Tarama faaliyetlerimiz devam ediyor, şu an itibarıyla ilimizde ciddi bir sorun bulunmamaktadır" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN