74. Berlin Film Festivali başladı

74. Berlin Film Festivali başladı

74'üncü Berlin Film Festivali, Belçikalı yönetmen Tim Mielants’in "Small Things Like These" filmi ile açılış yaptı. Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen Türkiye standı, Berlin Film Festivali'nde Türkiye sinemasını tanıtacak. Standda, uluslararası arenada yapılmış veya yapılmakta olan uzun metraj, kısa metraj, animasyon ve belgesel türündeki projeler sergilenecek.

74'üncü Berlin Film Festivali (Berlinale), Belçikalı yönetmen Tim Mielants'ın yönettiği drama filmi "Small Things Like These" ile başladı. Cillian Murphy'nin başrolünde yer aldığı film, festivalin açılış gösterimini gerçekleştirdi.

Jüride yönetmen Brady Corbet, Hong Kong’lu sinemacı Ann Hui, Christian Petzold, İspanyol yönetmen Albert Serra, İtalyan aktris Jasmine Trinca ve Ukrayna’lı yazar Oksana Zabuzhko gibi isimler yer alıyor. Festival, 25 Şubat tarihine kadar devam edecek ve 20 film Altın Ayı ödülü için yarışacak.

TÜRKİYE SİNEMASI TANITILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından organize edilen Türkiye standı, Berlin Film Festivali'nde Türkiye sinemasını tanıtacak. Standda, uluslararası arenada yapılmış veya yapılmakta olan uzun metraj, kısa metraj, animasyon ve belgesel türündeki projeler sergilenecek.

Festivalde, sinema sektöründe önemli hale gelen ortak yapım ve proje imkanları, bilgi ve teknoloji aktarımı, yerel fon kaynaklarına erişim, potansiyel pazarlar oluşturulması ve tanıtım faaliyetlerinin gelişmesi gibi konular da ele alınacak. Ayrıca, yabancı film yapımcılarına Türkiye'de harcadıkları tutarın yüzde 30'una kadarının iade edilebilmesine imkan sağlayan "Yabancı Film Yapım Desteği" de uluslararası film yapımcılarına tanıtılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN