Yılların aktarcısı önerdi! Sıcaklarda bunu için: Serinlik veriyor, susuzluğu gideriyor

Yılların aktarcısı önerdi! Sıcaklarda bunu için: Serinlik veriyor, susuzluğu gideriyor

Sıcak havalarda hissedilen sıcaklığı düşürebilirsiniz! Yılların aktarcısı önerdi! Bunu içen rahat nefes alıyor! Sıcaklarda bunu için. Her zaman yaptığımız hataymış! Serinlik veriyor, susuzluğu gideriyor...

Sıcak havalarda içini serinletmek isteyenler ilk soğuk içeceklere koşuyor. Yılların aktarcısı aslında bunun doğru olmadığını söyledi. Sıcak havada serinlemenin yolu başkaymış. Bu iki içeceği içen sıcaklamıyor.

Konya'da uzun yıllardır aktarlık mesleğini sürdüren Yafes Sinop, yaz aylarında insanların sıcak havalardan daha rahat geçmesine yardımcı olacak çay önerilerinde bulundu. Sinop, sıcak havaların insanları bunalma noktasına getirdiğini ve bu dönemde doğru içecek seçiminin önemli olduğunu vurguladı. İşte Sinop'un önerileri:

SICAK ÇAYLAR SERİNLİK VE RAHATLAMA SAĞLAR

Yafes Sinop, sıcak havalarda soğuk içecekler yerine sıcak içecekler tüketilmesini tavsiye etti. Bu sayede vücudun daha rahatlayacağını ve harareti daha etkili bir şekilde aldığını belirtti. Özellikle Meyan kökü ve Hibiskus çaylarının ferahlatıcı etkilerinden bahseden Sinop, bu çayların serinlik hissi ve susuzluğu gidermede önemli rol oynadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Yaz aylarında içilebilecek en uygun çaylardan birisi de bu. Demleyerek içilir, suda bekletilerek içilir. Meyan kökü, şerbeti ya da çayı yapılır. İçimi de güzeldir, harareti alır. Hem susatmaz hem de rahatlatır. Hibiskus C vitamini yönünden zengin. Hem koruyucu özelliği var hem enfeksiyonlara karşı rahatlatır. Serinlik ve susuzluğu alır. Demirhindiba şerbeti de aynı şekilde karaciğere çok güzel gelir. Bağışıklığı kuvvetlendirir. Bunların hepsi sindirimde, bağışıklık sisteminde etkili ve içimi de gayet güzel”

Hamilelikte meyan kökü tüketimine dikkat! - Doğum Öncesi Haberleri

SOĞUK İÇECEKLERDEN KAÇININ

Sinop, yaz aylarında soğuk içeceklerin fazla tüketilmemesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Yazın sıcağı sıcak keser. Soğuğu ise soğuk keser. Yazın aşırı derece soğuk şeyler içtikçe sıkıntı olur. Soğuk içtiğinde içeriye soğuk gidiyor. Dışarısı ise aşırı sıcak. Dolasıyla hararet yapar, bol terleme yapar. Ama sıcağı sıcak ile giderirsen mesela çay gibi ıhlamur gibi şeylerin içilmesini öneriyoruz. Harareti keserek vücuttan su atılımını en aza indirir. Bu çayları içtikten sonra da nasıl olsa bu çayları içtim güneşte gezebilirim anlamına gelmiyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN