Kalp krizi geçiren ünlü sanatçı yaşamını yitirdi! Sevenleri yasta, dünya çapında tanınıyordu

Kalp krizi geçiren ünlü sanatçı yaşamını yitirdi! Sevenleri yasta, dünya çapında tanınıyordu

Dünyaca ünlü şarkıcının 80 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Üzücü haberi, oğlu kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar...

1960'lardan bu yana müzik dünyasında aktif olan ünlü Fransız şarkıcı Pascal Danel, 80 yaşında vefat etti.

KALP KRİZİ SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ

'Klimanjaro'nun Karları' şarkısıyla tanınan sanatçının aynı adla piyasaya sürülen albümü dünya çapında 25 milyondan fazla satmıştı.

Acı haberi oğlu Jean-Pierre Danel'in onayıyla menajeri duyurdu.

Pascal Danel'in mesanesindeki pıhtı nedeniyle ameliyat olduğu, aynı günün akşamında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklandı.

pascal-danel.jpg
Pascal Danel

ÜNLÜ ŞARKISINI 6 DİLDE SESLENDİRDİ

Haberglobal'de yer alan habere göre, 1944 doğumlu olan Pascal Danel kariyerine şarkıcısı ve gitaristi olduğu bir rock grubuyla başlamıştı. Fransız şarkıcı ülkesinin yanı sıra tüm Avrupa'da, Brezilya, Kanada ve Japonya'da da popülerdi.

Orijinal adıyla 'Neiges du Kilimandjaro' yani 'Klimanjaro'nun Karları' şarkısıyla üne kavuştu. Şarkıyı 6 dilde kaydederek yayınladı ve dünya çapında önemli bir satış başarısı elde etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN