Beyaz çamaşır yıkamadan önce makinenin gözüne bir kaşık ekleyin! Sararmış atletler bembeyaz çıkıyor

Beyaz çamaşır yıkamadan önce makinenin gözüne bir kaşık ekleyin! Sararmış atletler bembeyaz çıkıyor

Yıkanan beyaz çamaşırlarının kar beyazı olması için bu yöntemi mutlaka deneyin. Sararan atletler bembeyaz oluyor çamaşır makinesine bunu ekleyen pişman olmuyor. Beyaz çamaşırları yıkamadan önce makinanın gözüne bir kaşık eklemeyi unutmayın. İşte kar beyazı çamaşırların sırrı…

Çamaşırları ne kadar yıkarsak yıkayalım bazen istediğimiz beyazlığa ulaşmaz. Daha beyaz ve yeni çamaşırlara ulaşmak için uygulayabileceğiniz ufak detaylar bulunuyor. Yıkadığınız çamaşırların içerisine bir kaşık eklemek beyaz kıyafetleri adeta kar beyazına döndürüyor. İşte kar beyazı çamaşırların sırrı…

KARBONAT ETKİSİ

Karbonattan Yardım alarak çamaşırlarınızı beyaza döndürebilirsiniz. Çamaşırları çamaşır makinesinde yıkıyorsanız deterjanın üzerine bir tatlı kaşığı kadar karbonat ekleyebilirsiniz. Kıyafetleriniz de çıkmayan lekeler bulunuyorsa bir miktar karbonatla limonu karıştırdıktan sonra lapa haline getirip lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Bir gece öncesinde Karbonatlı su hazırladıktan sonra çamaşırları bu suyun içerisine basarak daha beyaz çamaşırlar elde edebilirsiniz.

Çamaşır Suyu Olmadan Çamaşırları Beyazlatma | Vanish Türkiye

ELMA SİRKESİNDEN YARARLANIN

Ev temizliğinin vazgeçilmez yardımcısı olan sirke çamaşırların da baş kahramanı olacak. Çamaşır beyazlatmak için kullanabileceğiniz en doğal yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkan elma sirkesi sıcak su ile hazırlanan karışımla çamaşırlarınızı beyaza bürüyecek. Hazırladığınız suda çamaşırları 1-2 saat kadar beklettikten sonra makinanın kısa programında yıkayarak beyaz bir görüntü sağlayabilirsiniz. Çamaşırları daha uzun süre bekletmek yıpranmasına neden olabileceği gibi kokusunu önlemek için de çamaşır makinesine bir miktar yumuşatıcı ekleyebilirsiniz.

Beyaz çamaşırları yıkarken bunu deneyin - Pratik Bilgiler

ÇAMAŞIR SUYUNU DENEYİN

Kıyafetleri ya da eşyaları beyazlatmak için ilk başvurulan yöntem tabii ki de çamaşır suyu oluyor. Çamaşırları kısa sürede yıpranmasına yol açan bu yöntem sağlık açısından da zararlı görülüyor. Yine de çamaşır suyu kullanmak istiyorsanız sıvı çamaşır suyu yerine tabletleri tercih ederek uzun programları kullanıp çamaşır suyunun beyazlatıcı etkisinden yararlanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN